Brevet για Σεμινάριο – Το δεύτερο ποδηλατικό ταξίδι έλαβε τέλος

Σάββατο 10/9 και ώρα 9.30μ.μ .

Το δεύτερο ποδηλατικό ταξίδι έλαβε τέλος.

Ένα ταξίδι που είχε σαν σκοπό την ανάδειξη της Ιστορίας , του Πολιτισμού και της μοναδικότητας των τοπίων της περιοχής μας , σε μία ποδηλατική διαδρομή που “κλείνει” μέσα της το φυσικό πλούτο , την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη , μακριά από τον σύγχρονο αστικό πολιτισμό.

Ένα ταξίδι αφιερωμένο στην μνήμη του συντρόχου μας Δημήτρη Χαντζηπαυλή.

Ένα Brevet για Σεμινάριο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ευχαριστήρια επιστολή του ο φίλος και συναθλητής μας Κυριακόπουλος Βασίλης : 

“ Όπως πολλές φορές έχουμε πει, μέσα από τις διαδρομές των Brevet έχουμε την ευκαιρία να αφεθούμε στην καθοδήγηση των ντόπιων Διοργανωτών που θέλουν να αναδείξουν τις κρυφές ομορφιές του τόπου τους.

Βλέποντας λοιπόν στο καλεντάρι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πολύ πετυχημένο 2ο Brevet “Βοστίτσα, το Μπαλκόνι του Κορινθιακού”,  δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί η ευκαιρία να δούμε τα μέρη που σε ταξιδεύει. Ο ιθύνων νους Λοΐζος Τσολάκης που μαζί με τον Δημήτρη Χατζηπαυλή είχαν σχεδιάσει την διαδρομή του Brevet, με την υποστήριξη της Λέσχη Ποδηλατών Μεγάλων Αποστάσεων/Greek Randonneurs, Thodoris Georgopoulos, Angeliki Tzigkou και εθελοντών που φρόντισαν να μη λείψει τίποτα και να είναι κάθε στιγμή δίπλα μας , με εμφανή γνώση του αντικειμένου , όπως μόνο συμποδηλάτες μπορούν να κατανοήσουν.

Ξεκινώντας με το παραθαλάσσιο ζέσταμα στο δρόμο προς το Δερβένι με τον ήλιο να σηκώνεται και να ασημίζει τον Κορινθιακό Κόλπο, ακολουθεί η διπλή ανάβαση για τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό. Οι επιλογές στις τοποθεσίες των δυο σταθμών κοντρόλ πραγματικά εξαιρετικές, με το μαγευτικό Πλανητέρο,Καλάβρυτα να σε κάνει να νιώθεις ότι εισήρθες στην χώρα των Ξωτικών,όπου τα δέντρα σκύβουν για να σε προφυλάξουν με τη δροσιά τους, καλύπτοντας το στενό δρόμο και τα δροσερά ρυάκια να προσπαθούν να σε πλανέψουν να μείνεις εκεί, ενώ η γραφική Κάτω Zachlorou που διασχίζεται από τις γραμμές του οδοντωτού ξετυλίγει αδιαμφισβήτητα To Romantzo. Αναλόγως ταχύτητας και στάσεων, κάπου εκεί μετά τα Δουμενά, ενδέχεται να αντικρύζεις τις ηλιαχτίδες του σούρουπου να χρυσαφίζουν τις γύρω οροσειρές  ενώ σύντομα πλέον βρίσκεσαι να κατηφορίζεις προς τον τερματισμό στο Αίγιο, πλημμυρισμένος από ευτυχία που πέρασες μια γεμάτη μέρα , διασχίζοντας τόσα όμορφα νέα μέρη με τον τρόπο που αγαπάς.

Και εκεί που πας στον τερματισμό να τους πεις συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και εγκάρδια φιλοξενία , βρίσκονται να σε περιμένουν χαμογελαστοί υπομονετικά με μια μεγάλη τσάντα φίσκα (κυριολεκτικά όμως!) με ντόπια προϊόντα , καθώς επίσης και ντόπια κεράσματα άμεσης αποκατάστασης!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του Brevet.”  

 Στο σημείο αυτό και εμείς ως διοργανωτές θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδίας όλους τους  χορηγούς και συμμετέχοντες που με την συμμετοχή ,τη στήριξη , την προσφορά  και τις ευγενικές τους χορηγίες συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση του Brevet σε μια ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο.

Π.Ε.Σ – Παναιγιάλειος Ένωση Συναιτερισμών

ΚΡΙΝΟΣ  Αναψυκτικά – Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος

ΚΙΝΤΩΝΗΣ – Οινοποιία 

TRIPSAS S.A OLIVE COMPANY

BP  Πρατήριο Υγρών Καυσίμων ΑΦΟΙ Δ. ΠΛΑΤΥΚΩΣΤΑ   

Κ. ΚΛΩΝΗ – Γλυκά του κουταλιού

Ο Κόμης – Εταιρεία Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Ζαχαροπλαστεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

Αρτοποιείο ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΚΑΣΗ

Χίλιες και μία γεύσεις

Ανθοπωλείο ORCHIDEA

Βιοτεχνία Πάγου Μαρούλης Γεράσιμος 

Χούτας Bikes

SHELL- EKO Πρατήρια Υγρών Καυσίμων Σεργιαννίδη

Στον Τσιρώνη Σωτήρη για την ενυδάτωση των αθλητών κατά την είσοδο τους  στο χωριό της Βιλιβίνας.

Στην υπέροχη παρέα των τεσσάρων μοτοσυκλετιστών που συνόδευαν τους ποδηλάτες καθ όλην τη διάρκεια της διαδρομής: 

Σταυρίδη Δαμιανό

Ντάλα Νικόλαο

Μεσσήνη Παναγιώτη και

Πριόβολο Δημήτρη

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον “δικό μας” φωτογράφο Βασίλη Μανουηλίδη που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με τις υπέροχες λήψεις μέσω φακού ή drone , του οποίου το σχετικό video της εκδήλωσης και φωτογραφίες θα τα ανεβάσουμε προσεχώς στην ιστοσελίδα μας .

 

      ΟΙ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ                                                        

Λ.ΤΣΟΛΑΚΗΣ – GREEK RANDONNEURS