Aίτηση – καταγγελία του Γιάννη Θεοφανόπoυλου για την τμηματική πεζοδρόμηση της Μητροπόλεως

Αίτηση – καταγγελία προς το τμήμα Τροχαίας Αιγίου υπέβαλλε ο Γιάννης Θεοφανόπουλος (πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος και πρώην Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αιγίου) σχετικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει προσωρινά για διάστημα περί των τεσσάρων μηνών πεζόδρομο στην οδό Μητροπόλεως από την συμβολή αυτής με την οδό Μελετοπούλων έως την συμβολή με την οδό Ρωμανιώλη.

Ο κ.Θεοφανόπουλος αφού επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων και υπερφόρτωση των παράπλευρων δρόμων ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία ότι σχετικό συναινετικό έγγραφο έχει δώσει στον Δήμο Αιγιαλείας και την Πέμπτη 27/5 έλαβε την απάντησή της την οποία και παραθέτει. Δηλώνει δε ότι άμεσα θα ενημερώσει την κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου για τα περαιτέρω.

ΑΙΤΗΣΗ

Του Ιωάννη Θ. Θεοφανόπουλου, κατοίκου Αιγίου (Αγίου Αθανασίου αρ. 65).

ΠΡΟΣ Τον κ. Διοικητή Τμήματος Τροχαίας Αιγίου

Κύριε Διοικητά,

Αναφέρομαι σε σας σχετικά με το μείζον θέμα που έχει ανακύψει στην πόλη μας και αφορά την μερική πεζοδρόμηση (διχοτόμηση) και μερική κατάληψη σε μεγάλο μήκος με οριοθέτες, της κεντρικής οδού Μητροπόλεως στο αστικό κέντρο του Αιγίου.

Αυτές οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων, δεδομένου ότι η οδός Μητροπόλεως είναι κεντρική αρτηρία εξόδου της πόλης και εν πάση περιπτώσει προσβάλλεται το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου από την ΜΗ χρήση μιας χαρακτηρισμένης επί πολλά έτη ως δημοσίας για την κυκλοφορία των οχημάτων οδού.

Η υπερφόρτωση των παράπλευρων δρόμων (Μελετοπούλων κλπ.) με κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων ή ενδεχομένως παρεμπόδισης της εμπορικής κίνησης, το πόσο επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των καθημένων μπορεί να είναι αυτό, οπωσδήποτε είναι ζήτημα τροχαίας, εμπορικού συλλόγου, κ.α.

 Ζητώ λοιπόν να μου απαντήσετε αν είχατε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις ενέργειες αυτές της δημοτικής αρχής, αν κληθήκατε να γνωμοδοτήσετε πριν από την λήψη οποιασδήποτε απόφασης, αν δώσατε τις οδηγίες σας για την λήψη των μέτρων ως κατ’ εξοχήν αρμόδιοι για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, αν τελικά έχετε συμφωνήσει εγγράφως στον αποκλεισμό του συγκεκριμένου τμήματος της ως άνω οδού, αν ο Δήμος πριν από την γνωμοδότησή σας, σας υπέβαλλε εγγράφως συγκοινωνιακή μελέτη τροποποιητική της ισχύουσας κυκλοφορικής μελέτης του έτους 2005 που έχει την μορφή Προεδρικού Διατάγματος.

Υπ’ όψιν ότι μονοπρόσωπες αποφάσεις της κυκλοφορίας δεν υποκαθιστούν τις επιστημονικές μελέτες και δεν παράγουν νομιμότητα. Προσωπικά θεωρώ ότι τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν την προσωπικότητά μου, αφού δεν μπορώ να διέλθω, να κινηθώ με το όχημά μου από το πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Μητροπόλεως, το οποίο είναι επίσημα καταγεγραμμένο ως κοινόχρηστος αμαξιτός δρόμος, ως ελεύθερος άνθρωπος, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν κάποια συντεχνία ανθρώπων για λόγους ύπαρξης φθάνει στην ακραία πράξη να κλείνει οδικές οδούς. Είναι περίπτωση που χωρίς να συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των διερχομένων, βρίσκει την κατανόηση όλων μας.

Έχοντας έννομο συμφέρον ως δημότης και ενεργός πολίτης και επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος, παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφα της αλληλογραφίας σας με τον Δήμο Αιγιαλείας και κάθε σχετικό έγγραφο που σας προσκομίσθηκε.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ