Έντονο διοικητικό και πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προσεχείς συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Αιγιαλείας, καθώς εκτός από τα ζητήµατα που περιλαµβάνονται στην επίσηµη ηµερήσια διάταξη, ιδιαίτερη βαρύτητα αναµένεται να έχουν και τα θέµατα που θα τεθούν εκτός αυτής, τα οποία συχνά αποτελούν πεδίο πολιτικών παρεµβάσεων και ουσιαστικών συζητήσεων για την πορεία του δήµου.
Tην ερχόµενη Τετάρτη 24 Ιουνίου θα πραγµατοποιηθεί συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου µε σειρά θεµάτων που αφορούν τη λειτουργία του δήµου και την προώθηση σηµαντικών αποφάσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στα ζητήµατα που θα ανακοινωθούν προς συζήτηση, αλλά κυρίως στα εκτός ηµερήσιας διάταξης θέµατα, που περιέχουν τις πολιτικές τοποθετήσεις από όλες τις παρατάξεις.
Παράλληλα, ιδιαίτερη σηµασία αποκτά η διαδικασία που έχει προγραµµατιστεί για την Τετάρτη 1 Ιουλίου, κατά την οποία το ∆ηµοτικό Συµβούλιο θα κληθεί να προχωρήσει στην εκλογή του νέου Προέδρου του Σώµατος.
Το πρόσωπο που συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η νυν Πρόεδρος, Μαρία Γιδά, (καθώς παραµένει ανοιχτό το ενδεχόµενο είτε να είναι εκ νέου υποψήφια για τη θέση), είτε να προταθεί διαφορετικό πρόσωπο από τη δηµοτική παράταξη, είτε ακόµα και η ίδια να δηλώσει πώς δεν επιθυµεί να λάβει και πάλι αυτή τη θέση.
Μέχρι στιγµής, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αρνητική στάση από πλευράς δηµοτικής αρχής απέναντι στο ενδεχόµενο η Μαρία Γιδά να μην συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα της Προέδρου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου. Οι σχετικές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναµένεται να ληφθούν το αµέσως προσεχές διάστηµα.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν, σύµφωνα µε όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, από δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ∆ήµου Αιγιαλείας, ∆ηµήτρη Ελευθεριώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στις επικείµενες διαδικασίες και στο χρονοδιάγραµµα των συνεδριάσεων.
Η ίδια συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου αποκτά ακόµη µεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς δεν θα περιοριστεί µόνο στην εκλογή του Προέδρου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
Την ίδια ηµέρα θα πραγµατοποιηθούν και οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της ∆ηµοτικής Επιτροπής, ενός από τα βασικότερα συλλογικά όργανα διοίκησης του δήµου, το οποίο διαδραµατίζει καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και στην παρακολούθηση σηµαντικών δηµοτικών θεµάτων.
Παράλληλα, θα αναδειχθούν και τα µέλη που θα στελεχώσουν το ∆ηµοτικό Λιµενικό Ταµείο, έναν φορέα µε ιδιαίτερη σηµασία για την παράκτια ζώνη της Αιγιαλείας, τη διαχείριση των λιµενικών υποδοµών και την υποστήριξη της τοπικής οικονοµικής δραστηριότητας.
Οι επικείµενες διαδικασίες αναµένεται να καθορίσουν σε σηµαντικό βαθµό τη λειτουργία των δηµοτικών οργάνων για το επόµενο διάστηµα, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται τόσο στις επιλογές των προσώπων που θα αναλάβουν καίριες θέσεις ευθύνης όσο και στις πολιτικές ισορροπίες που θα διαµορφωθούν µέσα στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο.
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας στις 24 Ιουνίου – ΟΠΔ 2026, αναμόρφωση προϋπολογισμού και σημαντικά έργα στην ατζέντα

Σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις θα συγκληθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Στις 19:15 θα πραγματοποιηθεί ειδική διά ζώσης συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ψήφιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2026. Αμέσως μετά, στις 19:30, θα ακολουθήσει τακτική μεικτή συνεδρίαση (διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη), κατά την οποία θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, θέματα έργων και παρατάσεων προθεσμιών, η ονομασία του θεατρικού φεστιβάλ Αιγιαλείας προς τιμήν του Κώστα Κλάγκου, καθώς και ζητήματα παραγραφής οφειλών και οικονομικών εκκρεμοτήτων του Δήμου.
Αναλυτικά:
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΕΙΔΙΚΗ διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ», στις 24 Ιουνίου 2026, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:15΄για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την Ψήφιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Αιγιαλείας έτους 2026.
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Τακτική μεικτή (διά ζώσης και παράλληλα με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ», την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026, και ώρα 19:30΄, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σταθ έματα της Ημερήσιας Διάταξης και σε όσα ήθελε δεχτεί εκτός αυτής, αφού τα κρίνει ως κατεπείγοντα. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλούνται έως την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα 13:00΄, να ενημερώσουν την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας (στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γραφείου), αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, δηλαδή είτε με φυσική παρουσία είτε με ηλεκτρονικά μέσα.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ
































