Αρχική Ευ Ζην 6 τρόποι να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου για να χάνεις ευκολότερα βάρος

6 τρόποι να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου για να χάνεις ευκολότερα βάρος

Θα έχεις παρατηρήσει ότι όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο μεταβολισμός σου αλλάζει τους ρυθμούς του, επιβραδύνοντας τη λειτουργία του, όσο μεγαλώνεις.

Ωστόσο, υπάρχουν 6 τρόποι που μπορείς να δώσεις ώθηση στον κουρασμένο μεταβολισμό σου, βοηθώντας παράλληλα και στην ευκολότερη απώλεια βάρους.

1) Καθιέρωσε το πρωινό γεύμα

Τρώγοντας πρωινό μέσα σε μισή ώρα από τη στιγμή που θα σηκωθείς, δίνει το μήνυμα στο οργανισμό σου να ξυπνήσει και γεμίζεις ενέργεια για τη διάρκεια της ημέρας.

2) Σήκωνε βάρη (κατά προτίμηση το πρωί) 

Η προπόνηση με βάρη βοηθά στην ενίσχυση των μυών σου, γεγονός που βελτιώνει τη λειτουργία του μεταβολισμού και έτσι ενισχύει τις πιθανότητες απώλειας βάρους.

3) Τρώγε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα (ή όσο το δυνατόν συχνότερα)

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, δεν εννοούμε την ζωική πρωτεΐνη, καθώς η καθημερινή κατανάλωσή της, θα σου προκαλέσει άλλα προβλήματα. Υπάρχουν πολλές και υγιεινές εναλλακτικές φυτικής πρωτεΐνης, όπως οι φακές, τα ρεβίθια, η κινόα, το ταχίνι κλπ.

4) Πιες πολύ νερό

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού κάνει έτσι κι αλλιώς καλό σε πολλούς τομείς της υγείας σου, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη που βοηθά και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου.

5) Μην παραλείπεις γεύματα

Μην πέφτεις στην παγίδα του να προσπερνάς γεύματα, επειδή θες να αδυνατίσεις. Αυτό θα έχει αντίθετα αποτελέσματα, γιατί όταν πεινάς, το σώμα σου σταματά να καίει θερμίδες, στην προσπάθειά του να συντηρήσει ό,τι αποθέματα έχει.

6) Κάνε διαλογισμό

Όπως και το νερό, έτσι και ο διαλογισμός βοηθά σε πολλά την καθημερινότητά σου, μεταξύ αυτών όμως και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου.