Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζήρια – Στη μάχη της κατάσβεσης και ο “ρωσικός γίγαντας”

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ζήριας πριν ώρα και έχει τεθεί υπό έλεγχο σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής.

Αρχικά κινδύνεψαν σπίτια και περιουσίες πολιτών με τη φωτιά να βρίσκεται σε δύο μέτωπα.

Στο σημείο έχουν σπεύσεις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο με πεζοπόρα τμήματα, όσο και εναέρια, ενώ στη μάχη κατάσβεσης ρίχτηκε και το ρωσικό αεροσκάφος γνωστό  και ως «ρωσικός γίγαντας», Beriev Be-200.

Η φωτιά έκαψε ελαιοστάσια και εκτάσεις με πεύκα και πουρνάρια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

 

Τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους Beriev Be-200

Το ρωσικό Beriev Be-200 είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα. Οι δεξαμενές βρίσκονται κάτω από το δάπεδο της συμπιεζόμενης καμπίνας, αφήνοντας έτσι κενό το χώρο της για τη μεταφορά πυροσβεστών και λοιπού υλικού. Εκτός από νερό είναι ικανό να πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό. Μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα.

Προωθείται από δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, τύπου D-436TP με μέγιστη ώση 15000 kg. Επίσης το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με βοηθητικό ηλεκτροπαραγωγό στοιχείο (APU) τύπου TA12-60. Για καλύτερο έλεγχο των κινητήρων υπάρχει και ψηφιακό σύστημα ελέγχου (FADEC).

Χαρακτηριστικά:

Μήκος: 32,05 m.
Εκπέτασμα πτερύγων: 32,78 m.
Μέγιστο απογείωσης: 43.000 kg
Μέγιστη ταχύτητα: 710 km/h
Πηγή: iefimerida.gr