Ξεκίνησε η διαδικτυακή πλατφόρμα #εκπαιδευόμαστε_σπίτι, του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε τη λειτουργία της, η νέα πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης: #εκπαιδευόμαστε_σπίτι, του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. το Σάββατο 11 Απριλίου. Η νέα αυτή διαδικτυακή πλατφόρμα που λειτουργεί μέσω της ιστοσελίδας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

( https://dikepaigialeias.gr/ekpaideuomaste-spiti/ ), δίνει την ευκαιρία στους δημότες της Αιγιάλειας να παρακολουθήσουν μια σειρά μαθημάτων και παρουσιάσεων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, μέσα από την ζωντανή επικοινωνία με τον εισηγητή, με πολύ απλό τρόπο.

Θεματικά αντικείμενα που καλύπτουν όλο το ηλικιακό εύρος, όπως εικαστικά εργαστήρια, μουσικά παιχνίδια, ιστορικά θέματα, εκγύμναση από το σπίτι, υγεία και άνθρωπος, κινηματογράφος, διατροφή και άλλες κατηγορίες που θα προστεθούν πολύ σύντομα, δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να επικοινωνεί άμεσα με τον εισηγητή καθώς και να αληλλεπιδρά με τους άλλους χρήστες της πλατφόρμας. Με αυτό τον τρόπο προσφέρεται έτσι μια καινοτόμος και άμεση προσέγγιση με τον δημότη στις δύσκολες στιγμές που βιώνει  λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Παράλληλα με τη λειτουργία της πλατφόρμας η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μέσα από τις σελίδες της στο Facebook θα φιλοξενεί εβδομαδιαία Αιγιαλείς και όχι μόνο καλλιτέχνες, που θα παρουσιάζουν το έργο τους ζωντανά στο κοινό. Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου με δύο μουσικές εμφανίσεις που προσέλκυσαν χιλιάδες διαδικτυακούς θεατές, με την Χριστίνα Ψύχα και το Νικόλα Αναδολή το Σάββατο και τη Φωτεινή Παπαδοπούλου, τον Ευγένιο Χαλίλ και τη Χαρούλα Τσαλπάρα την Κυριακή.

 

Ταξίδια Ιστορίας, τη Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου στις 19:00.

Τη σειρά εκδηλώσεων «Ταξίδια Ιστορίας» με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, θα συνεχίσει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μέσα από το #εκπαιδευόμαστε_σπίτι, ξεκινώντας τη διαδικτυακή έκδοση του, τη Δευτέρα 13 Απριλίου στις 19:00, με μια ομιλία της κας Ευθυμίου Μαρίας, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Εσωτερικές ισορροπίες του 1821».  Το «διαδικτυακό παρών» θα δώσει και ο κ. Ανδρέας Φίλιας Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη για  τον συντονισμό των εκδηλώσεων για την επέτειο 200 ετών από την επανάσταση του 1821 και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Βάγιας.

Φώτο: Βασίλης Μανουηλίδης

Αυτός ο νέος τρόπος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους δημότες ήρθε για να μείνει, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα παρακολούθησης εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και μετά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας λόγω της απειλής του κορωνοϊού, που όλοι ευελπιστούν να τελειώσει σύντομα.