5/11/2005 – 5/11/2023: Γενέθλια! 18 χρόνια «ΤΥΠΟΣ της Αιγιάλειας»

Γράφουν οι: Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου (Εκδότριες της εφημερίδας "ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ") -

18 χρόνια συνεχούς εβδοµαδιαίας κυκλοφορίας συµπληρώνει σήμερα Κυριακή η εφηµερίδα µας «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ». Ήταν 5 Νοεµβρίου του 2005, όταν εκδόθηκε το πρώτο φύλλο, µε τις κατάλληλες υποδοµές ξεκινώντας µε όπλα τον ενθουσιασµό και την ακατάπαυστη δουλειά. 

Εκατοντάδες  φύλλα, γεµάτα συγκινήσεις και αναµνήσεις, πλούσιες από την ιστορία του τόπου µας. Κάθε σελίδα έχει µέσα ένα κοµµάτι από την περιοχή της Αιγιάλειας. 

Η επιστροφή στις σελίδες του αρχείου µας έχει καταγεγραµµένη τη γέννηση και την εξέλιξη, τα εµπόδια και τα προβλήµατα σε κάθε έργο και εργάκι του δήµου µας. Περιέχει ρεπορτάζ από τα δηµοτικά συµβούλια, τις δηµοτικές εκλογές, καθώς και την επίδραση  και τις παρεµβάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και βουλευτών στα θέµατά µας.

Περιέχει τις αγωνίες µας για το ΤΕΙ, το λιµάνι, τις δροµολογήσεις των µεγάλων έργων δρόµου και τρένου, τις ατέλειωτες συνεδριάσεις των δηµοτικών συµβούλων, ψάχνοντας τρόπους να βγάλουν την Αιγιάλεια από το τέλµα και να της δώσουν ώθηση και εξωστρέφεια, τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας κ.α.

Ανατρέχοντας στο αρχειακό µας υλικό  έχουµε επίσης καταγεγραµµένους τους αγώνες των αγροτών για µια καλύτερη τιµή στα προϊόντα τους ζητώντας φοροελαφρύνσεις από την κυβερνητική πολιτική, αλλά και τα σκαµπανεβάσµατα των αιγιώτικων οµάδων, του Παναιγιαλείου και του Κεραυνού, καθώς και διακρίσεις πολιτών σε άλλα αθλήµατα.

Ο δρόµος δεν είναι εύκολος. Το πρώτο φύλλο της εφηµερίδας µας συνοδεύτηκε και από εξώδικο-µήνυση «συναδέλφων». Οδηγήθηκαµε στις δικαστικές αίθουσες, αθωωθήκαµε και δε λυγίσαµε. Αντίθετα γίναµε πιο δυνατές. “Πολεµήθηκαµε” από δηµοτικές  παρατάξεις, δεν υποκύψαµε σε εκβιασµούς, αλλά πάντα  προχωράµε µε αξιοπρέπεια, µε το “κεφάλι ψηλά” και τη συνείδηση καθαρή.

Με την ίδια δύναµη, το ίδιο πάθος, ενάντια σε όσους πρέπει και µαζί µε όσους πρέπει, σταθερά, αταλάντευτα, δεν παραδοθήκαµε ποτέ και συνεχίζουµε. Ακολουθώντας το ρεύµα της εποχής, ο «ΤΥΠΟΣ» πρωτοπορεί και ηλεκτρονικά. Το aigialeia24.gr που τόσο πολύ έχει αγαπηθεί από το κοινό και βρίσκεται στην πρώτη θέση της τοπικής ειδησεογραφίας.

Σήμερα Κυριακή 5 Νοεµβρίου 2023, µπαίνουµε στον 19ο χρόνο κυκλοφορίας και συµπληρώνονται 837 φύλλα. Ευχαριστούµε όλους τους Αιγιαλείς, την οικογένειά µας, τον ιδρυτή και πατέρα µας Κώστα Στιβαχτόπουλο, τη µητέρα µας Χρυσούλα Στιβαχτοπούλου, το Σταύρο Σταυρίδη, τους φίλους µας, για τη στήριξή τους και υποσχόµαστε ότι θα συνεχίσουµε να προσπαθούµε για το καλύτερο της Αιγιάλειας και των Αιγιαλέων, υπεύθυνα, αντικειµενικά και αµερόληπτα. Χρόνια µας πολλά!