13 χρόνια και οι ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων εκτάσεων στα δ.δ. του πρώην Δήμου Διακοπτού δεν έχουν εισπράξει τις αποζημιώσεις

Ερώτηση για την αδικαιολόγητη και εξοργιστική καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων εκτάσεων στα δημοτικά διαμερίσματα του πρώην Δήμου Διακοπτού της Π.Ε. Αχαΐας, υπέβαλαν ο βουλευτής Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών και αρμόδιος τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς και οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου, μαζί με δέκα [10] βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα -Πύργος – Τσακώνα και συγκεκριμένα στο υποτμήμα που ανήκει σε Δημοτικά διαμερίσματα του πρώην Δήμου Διακοπτού του Ν. Αχαΐας, κηρύχθηκε το έτος 2008. Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών με την οποία καθορίστηκε ο οριστικός προσδιορισμός των τιμών μονάδας δημοσιεύθηκε το έτος 2020 και έχει κοινοποιηθεί, από τον Φεβρουάριο ήδη του 2021, στη Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων και Τοπογραφήσεων Δ-25 προκειμένου να γίνει η εκκαθάριση, να συνταχθούν οι πίνακες παρακατάθεσης και να συνταχθούν τα γραμμάτια για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων εκτάσεων. Παρότι όμως οι πίνακες συντάχθηκαν τον Ιούνιο του 2021, μέχρι σήμερα δενέχει εκδοθεί η σχετική απόφαση υπογεγραμμένη από τον Υπουργό, ούτε έχουν  διαβιβαστεί  οι πίνακες και η δέσμευση στην ΕΥΔΕ – ΚΣΥΠ για να εκδοθούν τα γραμμάτια πληρωμής από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η καθυστέρηση αυτή αφορά 226 οικογένειες ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή, των οποίων η περιουσία έχει δεσμευτεί επί 13 έτη, χωρίς οι οικογένειες αυτές να έχουν λάβει την πλήρη αποζημίωσή τους.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές ρωτάνε τον Υπουργό πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης των 226 ιδιοκτητών των απαλλοτριωμένων εκτάσεων του πρώην Δήμου Διακοπτού Αχαΐας..

Οι ερωτώντες βουλευτές

                               Παππάς Νικόλαος

                               Μάρκου Κώστας

                              Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)              

                              Δρίτσας Θεόδωρος

                              Καφαντάρη Χαρά

                              Μπάρκας Κωνσταντίνος

                              Μωραΐτης Θάνος

                              Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

                              Πούλου Παναγιού

                              Ραγκούσης Γιάννης

                              Τσίπρας Γεώργιος

                              Φωτίου Θεανώ

                              Χατζηγιαννάκης Μίλτος