1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Συνδιοργάνωση διαδικτυκής ημερίδας αφιερωμένη στην ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η σημερινή ημέρα 3 Δεκεμβρίου  έχει θεσπιστεί από το 1992 να γιορτάζεται ως ημέρα των ατόμων με αναπηρία σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η μέρα  που η κοινωνία στρέφει το βλέμμα της στις δυσκολίες των ατόμων με αναπηρία , προκειμένου να αφουγκραστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης, επιβίωσης, εκπαίδευσης και κυρίως για να έρθει αντιμέτωπη με παραλείψεις , να προγραμματίσει δράσεις για να σταματήσει η ημέρα αυτή να γιορτάζεται στα πλαίσια μιας κοινωνίας  συμπερίληψης, αποδοχής και εξάλειψης των ανισοτήτων.

Η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, κυρία Σωτηροπούλου Καλλιόπη,  αναφερόμενη στη σημερινή ημέρα στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης διαδικτυακής ημερίδας με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών τόνισε τα ακόλουθα :

«Στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες (κίνησης, ακοής, μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό). Μπορούν να γελούν, να κάνουν παρέες, να αθλούνται, να αγωνίζονται, να νικούν, να διαβάζουν, να ζωγραφίζουν και κυρίως να αγαπούν. Μπορούν να κάνουν τα πάντα αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία, να τους κάνουμε την καθημερινότητα προσβάσιμη σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής. Τα άτομα με αναπηρία είναι απλά διαφορετικά.. Κάθε άτομο είναι ξεχωριστό. Τα άτομα με αναπηρίες είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο και τα άτομα δίχως αυτές. Η σημερινή έστω και διαδικτυακή συνάντηση έθεσε ως στόχο ώστε να δούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Το κυριότερο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι όλα τα προσκεκλημένα σχολεία ανταποκρίθηκαν με μεγάλη αγάπη και ευχαρίστηση στο κάλεσμα το δικό μας και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, το οποίο είναι συνδιοργανωτής. Τα  συμμετέχοντα σχολεία που μας άνοιξαν με χαρά τις διαδικτυακές τους πύλες είναι το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το Ειδικό Ν/Γ Αιγίου, το 4ο Ν/Γ Αιγίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το 4ο Δημοτικό  Σχολείο Αιγίου, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το 5ο Ν/Γ Αιγίου, το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Δημοτικό Σχολείο Αβύθου. Θα ήθελα από καρδιάς να  ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για το χρόνο που διέθεσαν για την προετοιμασία της διοργάνωσης και κυρίως τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και την αγάπη τους».