1ο βραβείο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής 

To 1ο βραβείο  απέσπασε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό “Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία”, σε διοργάνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπήςτης Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΣΤ1 τμήματος του σχολείου, μαζί με την εικαστικό Νάνσυ Χαριτωνίδου και την Θένια Παπαγιαννοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας, αναλογιζόμενοι τη θεματική του διαγωνισμού, την κουλτούρα της Γαλλίας, αλλά και το πνεύμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, επέλεξαν να συνδυάσουν στοιχεία κολάζ, ζωγραφικής και τυπογραφίας για την δημιουργία του συγκεκριμένου καλλιτεχνικού έργου.

 Το σχολείο, ανήκοντας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανάμεσα στις προτεινόμενες πόλεις, επέλεξε αυτή της Lille.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Θάνος Μεντζελόπουλος “στόχος της ομαδικής αυτής δουλειάς είναι, μέσα από την εικαστική δημιουργία των μαθητών, να αναδειχθούν στοιχεία ιστορικά, πολιτιστικά, μορφολογικά και τοποειδικά, της πόλης. Η έρευνά μας προέκυψε μέσα από βιβλία, περιοδικά και το διαδίκτυο. Επιπρόσθετα, επιλέχθηκαν για το έργο μας στοιχεία που αντιπροσωπεύουν τις αξίες και καινοτομίες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι”.

 

Δημοτικά και Γυμνάσια σχολεία της Επικράτειας διάβασαν, ερεύνησαν και κατέγραψαν τα πολιτιστικά στοιχεία των γαλλικών πόλεων, οι οποίες υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα πριν αυτή φτάσει στο Παρίσι για να ανάψει ο Ολυμπιακός βωμός και να γίνει η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024. Ακολούθησε η αποτύπωση της έρευνας τους σε εικαστικά έργα (ζωγραφική και τρισδιάστατη κατασκευή) ενώ, παράλληλα, δημιούργησαν μικρά βίντεο με εικόνες λαμπαδηδρομίας.

Τα αποτελέσματα για τη ζωγραφική είναι:

  1. Πρώτο βραβείο απονέμεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (Lille)
  2. Δεύτερο βραβείο απονέμεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων (Marseille)
  3. Τρίτο βραβείο απονέμεται στο 5ο Γυμνάσιο Άρτας (Metz)
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2024, στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.