1ο ΕΠΑΛ Αιγίου: Μελετούν και θα κατασκευάσουν Ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

To 1ο EΠΑΛ Αιγίου σε συνεργασία με το 1ο ΕΚ Αιγίου, τα οποία στεγάζονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα (όλα τα εργαστήρια των ειδικοτήτων γίνονται στα εργαστήρια του 1ου ΕΚ Αιγίου), στα πλαίσια του προγράμματος ¨ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ¨, το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την υλοποίηση του οποίου συντονίζει το ίδρυμα ¨ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ¨ ΝΟΗΣΙΣ, πρόκειται να εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης με τίτλο : ¨Μελέτη-κατασκευή πρωτότυπου βενζινοκίνητου/ηλεκτροκίνητου οχήματος Κάρτ ¨ κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019.

Τα «Σχέδια Δράσης» έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας, των δεξιοτήτων επικοινωνίας των μαθητών και τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, ενισχύονται δράσεις εξωστρέφειας του σχολείου, οι οποίες παράλληλα προσφέρουν στους μαθητές ευκαιρίες για να βιώσουν επιτυχίες και να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση τους.

Βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ως κοινότητα, η επαύξηση του κύρους του, η περαιτέρω σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία, η ανασκευή προκαταλήψεων της κοινής γνώμης και η βελτίωση της ελκυστικότητας του ΕΠΑΛ, μέσα από τη θεσμική υποστήριξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής ευθύνης.

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου κ. Παναγιωτακόπουλος Χαράλαμπος, ο διευθυντής του 1ου ΕΚ Αιγίου κ. Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές κ. Χατζηαποστόλου Αλέξιος, κ. Χριστόπουλος Σωτήριος, κ. Τσουρέκης Σπυρίδων και κα Δελή Γεωργία, θα καθοδηγήσουν τους μαθητές και θα τους βοηθήσουν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, προκειμένου να υλοποιήσουν το ανωτέρω σχέδιο δράσης.

Οι μαθητές, οι οποίοι συμμετέχουν στην εν λόγω κατασκευή από την Α΄ Λυκείου είναι οι :

ΒΑΓΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΛΕΡΓΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΙΑΤΑΪ ΕΝΤΡΙ, ΛΑΓΓΑΔΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΛΟΥΛΕΜΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΜΠΑΞΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΜΠΑΡΟ ΚΡΑΪΝΤΙ, ΜΠΟΥΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΝΤΟΓΙΑ ΚΡΙΣΤΟ, ΠΑΠΑΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΣΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΡΟΥΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΑΛΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΕΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ.

Οι μαθητές, οι οποίοι συμμετέχουν στην εν λόγω κατασκευή από την Γ΄ Λυκείου και ειδικότερα από τον Μηχανολογικό Τομέα της ειδικότητας Τεχνικός Οχημάτων είναι οι : ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΑΣΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΚΟΥΛΛΑΦΙ ΕΡΙΣ, ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΤΣΟΥΡΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ.

Οι ανωτέρω μαθητές με βάση τις προϋπάρχουσες γνώσεις τους, αλλά και με αυτές που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στη συγκεκριμένη ειδικότητα, θα βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τους μαθητές της Α΄ Λυκείου να εμπλακούν και να προχωρήσουν ομαδικά στην κατασκευή του σχεδίου δράσης.