“∆εν ανεχόµαστε να µας “κουνάνε το δάχτυλο” οι κοµµατικοί περιηγητές”

Οι 4 παραιτηθέντες από την Τ.Ο. της Ν.Δ. Αιγιάλειας, Γιώργος Γκιώνης, Χρήστος Κοσσαράς, Φώτης Σωτηρόπουλος και Χριστίνα Σακκά, με την παρακάτω επιστολή απαντούν σε πατρινό δημοσίευμα που σχολιάζει τα περί παραίτησής τους.

Επιστολή τεσσάρων παραιτηθέντων από την ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας της ΝΔ:
– “Προς αποκατάσταση της αλήθειας µετά από δηµοσίευµα πατρινής εφηµερίδας σχετικά µε την παραίτησή µας από την Τ.Ο. της Ν.∆. αναφέρουµε τα εξής:
Σχετικά µε όσα δηµοσίευσε η εφηµερίδα “ΓΝΩΜΗ” στο φύλλο της π. Πέµπτης 28/7/2022, µε τίτλο “Η Πειραιώς “ακτινογραφεί” το Αίγιο – οι παραιτήσεις των “4” της ∆ΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας της Ν.∆., το παρασκήνιο σε σχέση µε τη Φυσικοθεραπεία και πώς αξιολογείται πιθανός δάχτυλος του ∆ηµάρχου”, αλλά και ότι εµείς οι παραιτηθέντες δεν ακολουθήσαµε τον προγραµµατισµό δράσεων του κόµµατος δηλώνουµε κατηγορηµατικά:
Το θέµα των παραιτήσεών µας βλέπουµε ότι το έχει αναλάβει ο Πατρινός Τύπος και πατρινά κοµµατικά στελέχη, αντί να ασχοληθεί η ίδια η τοπική Οργάνωση της Ν.∆. Αιγιάλειας, η οποία έως τώρα παραµένει αποστασιοποιηµένη µε τα του οίκου της. Έχουµε να πούµε τα εξής στους πατρινούς και όχι µόνο… “τιµητές” της Ν.∆.:
Αντί να κοιτάξουν τον τρόπο λειτουργίας της Νέας ∆ηµοκρατίας, σε τοπικό επίπεδο, στοχοποιούν ευθέως ότι η γραµµή για την αποχώρησή µας προέρχεται από τον ίδιο το ∆ήµαρχο Αιγιάλειας.
Αντί η Τοπική Οργάνωση της Ν.∆. να δουλέψει συλλογικά για το καλό της Αιγιάλειας και της πόλης του Αιγίου που καθηµερινά βουλιάζει, κρατά “σιγή ιχθύος”, παραµένει “άφωνη” σε καυτά ζητήµατα της Αιγιάλειας και απευθύνεται στα ανώτερα κυβερνητικά όργανα για την “γραµµή” που πρέπει να τηρήσει, προκειµένου να διατηρήσει την κυβερνητική εύνοια, παραβλέποντας το συµφέρον της πόλης.
Στο πατρινό δηµοσίευµα αναφέρεται ότι δεν ήµασταν ενεργά µέλη της τοπικής οργάνωσης της Ν.∆. και δεν ακολουθούσαµε τον προγραµµατισµό δράσης του κόµµατος. Όµως, η τοπική οργάνωση της Ν.∆. και ο Πρόεδρός της επιλεκτικά καλούσαν συγκεκριµένα µέλη να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του κόµµατος. Εµείς ελάχιστες φορές λάβαµε πρόσκληση για να παραβρεθούµε και φυσικά το πράξαµε. Με ποια κριτήρια µας εξαιρούν και δεν µας προσκαλούν στις εκδηλώσεις του κόµµατος; Και όµως φέραµε ψήφους στις εκλογές της τοπικής οργάνωσης, γιατί στόχος µας ήταν το ποσοστό διεύρυνσης του κόµµατος και όχι της συρρίκνωσής του. Και τα καταφέραµε!
∆εν ανεχόµαστε να µας “κουνάνε το δάχτυλο” οι κοµµατικοί περιηγητές. Εµείς είµαστε παιδιά της Ν.∆. από τα γενοφάσκια µας και µείναµε πιστοί στο κόµµα, σε αντίθεση µε κάποιους άλλους που ανάλογα µε τα προσωπικά τους συµφέροντα µεταπηδούσαν όπως τους βόλευε. Και θέλουν τώρα να κάνουν και κριτική. Ποτέ δεν είπαµε και δεν θα το κάνουµε να παραδώσουµε τις κοµµατικές µας ταυτότητες, όπως λανθασµένα ανέφερε η πατρινή εφηµερίδα.
Κύριοι, ό,τι και να µας λέτε, δεν πτοούµαστε. Αγαπάµε το Αίγιο και την Αιγιάλεια και έχουµε το θάρρος να διαφωνήσουµε µε το κόµµα που επίσης αγαπάµε. Γιατί για εµάς προέχει η ανάπτυξη και η εξέλιξη του δήµου που ζούµε και µεγαλώνουµε τα παιδιά µας. Το θέµα της αποµάκρυνσης του ΤΕΙ ήταν η χαριστική βολή για το Αίγιο και κανένας κοµµατικός “εξαναγκασµός” δεν θα µας κρατήσει απαθέστατους στην αδικία που επιτελείται. Εµείς δεν πρόκειται να γίνουµε δεκανίκι κανενός κόµµατος και κανενός ∆ηµάρχου. Σε αντίθεση µε εσάς, που µένετε προσκοληµµένοι σε παλαιοκοµµατικές νοοτροπίες που µας οδήγησαν σε µεγάλα αδιέξοδα.
Επιτέλους, ανοίξτε τ’ αυτιά σας, αφουγκραστείτε το παλµό των τοπικών κοινωνιών και αφήστε τα πεπαλαιωµένα κοµµατικά τερτίπια που οδηγούν τους πολίτες στην αποχή από τις κάλπες και στον αποτροπιασµό του πολιτικού συστήµατος”.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΣΑΡΑΣ
ΦΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΚΚΑ