Ώρα για διακοπές!

Αύγουστος ήδη, σ’  ένα καλοκαίρι που κανείς µας δεν κατάλαβε πώς πέρασε ! Ιούνης και Ιούλης µια χαψιά κι εναποθέσαµε όλοι τις ελπίδες µας στον Αύγουστο για ξεκούραση, διασκέδαση και ξεγνοιασιά !  

Να δούµε …θα τα καταφέρουµε µασκοφόροι,φοβισµένοι και απειλούµενοι από πάσα κατεύθυνση ;

Ξέρω πως όλοι µας αυτό σκεφτόµαστε διότι το 2020 της αβεβαιότητος το πανηγύρι είναι! Σα να βάλθηκε κάποιος να µας δείξει πόσο αδύναµοι είµαστε µπροστά στις δυνάµεις του σύµπαντος και πόσο προσωρινοί !

Τέλος πάντων…δε θα σκάσουµε κιόλας ! Ή θα την γλυτώσουµε ή …δε …θα τη γλυτώσουµε! Απλό !

Το θέµα είναι πως σήµερα είµαστε υγιείς και δυνατοί οπότε ας απολαύσουµε αυτή µας την καλή τύχη !

Ήλιος, ουρανός και θάλασσα στην καλύτερη βερσιόν τους µας περιµένουν! Φίλοι, συγγενείς, έρωτες  όλοι αποζητούν κοµµάτι απ΄ τον χρόνο µας και µείς είµαστε στην ευχάριστη θέση να τους το δώσουµε απλόχερα,αδειούχοι γάρ !

Με ή χωρίς µάσκα ας είµαστε αληθινοί, τρυφεροί και γενναιόδωροι µε τους άλλους ! Να γεµίσουν τραπέζια από φίλους κι αγαπηµένους που µ΄ ένα ποτήρι κρασί ως το ξηµέρωµα µοιράζονται ιστορίες καθηµερινές, δάκρυα και γέλια !

Να χαρούµε αγναντέµατα πελαγίσια, αλµυροί, γλυκά αποκαµωµένοι  της θάλασσας και του ήλιου εραστές ώσπου αυτός ροδοκόκκινος να δύσει ! 

Να τρυγήσουµε αµπέλους και να περιπλανηθούµε µέσα τους απολαµβάνοντας το φεγγάρι, το ελαφρύ θρόισµα των φύλλων, τον συνωµοτικό ήχο του γρύλου και του γκιώνη µες τη νυχτιά!

Να χορτάσουµε τον Έρωτα µέσα σε ιδρωµένες, ζεστές αγκαλιές και λαχανιάσµατα που ξεπηδούν άτσαλα µέσα από γρύλιες και µισάνοιχτα παράθυρα !

Ν΄ απαλλαχθούµε από κάθετί περιττό… Ρολόι, φτιασιδώµατα και ρούχα! Όσο πιό γυµνοί τόσο πιο ξεκούραστοι και πιο αληθινοί ..πιο ίσοι …πιο αγνοί !

Να γιορτάσουµε την Παναγιά  ακόµα κι αν τα περί συνάθροισης µας εµποδίσουν να ξεχυθούµε σ΄ εκκλησιές και ξωκλήσια! Η καρδιά ξέρει να γιορτάζει διπλά, τριπλά και τετραπλά όταν της το απαγορεύουν !

Να χαρούµε αυτόν τον Αύγουστο µε κάθε σπιθαµή του σώµατος και του µυαλού µας ! Να τον αφήσουµε να µας κυριεύσει και να υπακούσουµε τυφλά στις διαταγές του! Ξενύχτια, έρωτα κι ό,τι άλλο κάνει τη ζωή γλυκιά! Ένα dolce far niente διαρκείας !

Καλές διακοπές φίλοι µου ! 

Καλή αντάµωση τον Σεπτέµβρη!

Ελπίζω να µας βρεί όλους δυνατούς κι αναζωογονηµένους !

Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” 6/8/2020