“Όχι” στα «κυκλοφοριακά  μπαλώματα»  που αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης

Την Τέταρτη 27/4/22 μπαίνει θέμα στη συνεδρίαση της Τοπικής  Κοινότητας Αιγίου για την μερική πεζοδρόμηση των οδών Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

H πρόταση που κατατέθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγίου, πέραν του ότι δεν προβλέπει κυκλοφοριακή μελέτη, αφού έχει ημερομηνία έναρξης την 1/5/22, αντανακλά την αγωνία των εμπόρων καταστηματαρχών για την αύξηση του τζίρου τους μέσα από μια, έστω μερική, πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Ταυτόχρονα όμως δημιουργεί αυταπάτες ότι η «αναδουλειά» των καταστημάτων τους, ειδικότερα των μικρών, οφείλεται στη κυκλοφοριακή συμφόρηση οχημάτων και πεζών που επικρατεί στους δυο συγκεκριμένους δρόμους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος στη πρόταση του παραγνωρίζει ότι  ο βασικός παράγοντας της μείωσης της κίνησης στην αγορά του Αιγίου είναι τα μειωμένα εισοδήματα των εργαζομένων και των αγροτών της Αιγιαλείας όπως και όλης της Ελλάδας.

Δεν αναγνωρίζει τον πραγματικό κοινό αντίπαλο, τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις  που απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της αγοράς δίνοντας εξευτελιστικά μεροκάματα στους εργαζόμενους εμποροϋπάλληλους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν παίρνει θέση για τις αντεργατικές και  αντιαγροτικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που μοιράζουν ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις για πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις, αλλά μόνο  ψίχουλα στους εργαζόμενους και τους αγρότες.

Ο εχθρός είναι κοινός και χρειάζεται από κοινού  αγώνας εργατών αγροτών και μικρών επαγγελματιών για να αποσπάσουν κάποια μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης.  Να ακουστεί ξανά το  σύνθημα :

«Εργατιά, Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς  δουλειά»

 Οι μικροί έμποροι και επαγγελματίες του Αιγίου  την Κυριακή 1/5/22 ώρα 10.30 πμ στη Τρίγωνη πλατεία, μπορούν να ενώσουν τις φωνές τους με τα σωματεία και φορείς της Αιγιαλείας και να γιορτάσουν αγωνιστικά την φετινή Πρωτομαγιά σε μια πορεία κλιμάκωσης της πάλης για νέες κατακτήσεις

Η εισήγηση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβούλιου, αξιοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων για  πεζόδρομους αναψυχής στο κέντρο των σύγχρονων πόλεων, και για να δείξει δήθεν έργο, προωθεί αυτές τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που  αφορούν την  μερική πεζοδρόμηση των οδών Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταψηφίζει  την εισήγηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο σαν «κυκλοφοριακά  μπαλώματα»  που αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης.

Η οριστική λύση του κυκλοφοριακού στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δοθεί με τις σχετικές  διαδικασίες πάνω σε μια μελλοντική  συγκοινωνιακή μελέτη με μοναδικό κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων για πεζοδρόμους αναψυχής, πρασίνου και περιπάτου.

 

ΛΑΪ ΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ