Όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου στην παραλία Αιγίου

Με φροντίδες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Στην προμήθεια και τοποθέτηση 4 διπλών οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου στην παραλιακή ζώνη Αιγίου, κάτω από το Παλαιό Λιμεναρχείο, προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, δίνοντας μια αξιόλογη επιλογή στους πολίτες ώστε να γυμναστούν δωρεάν και με ασφάλεια σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης.

Ειδικότερα, τα όργανα που τοποθετήθηκαν είναι τα εξής:

  1. Διπλό όργανο γυμναστικής εξωτερικού χώρου πιέσεων-έλξεων ώμων
  2. Διπλό όργανο γυμναστικής εξωτερικού χώρου στατικής βάδισης (stepper) – βάδισμα αέρος
  3. Διπλό όργανο γυμναστικής εξωτερικού χώρου πάγκος κοιλιακών-έκτασης ποδιών
  4. Διπλό όργανο γυμναστικής εξωτερικού χώρου εκτάσεων-ελλειπτική κίνηση ποδιών.

Τα εν λόγω αθλητικά όργανα είναι σύγχρονης τεχνολογίας, τελευταίου τύπου και πρόσφατης κατασκευής, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς Ποιότητας και Ασφαλείας, ελεγμένα επίσης και πιστοποιημένα βάσει των Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Το υπαίθριο αυτό γυμναστήριο θα παραμείνει ανοιχτό, διαθέσιμο και δωρεάν για όλους τους πολίτες καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ σημειώνεται ότι είναι ανθεκτικά σε ενδεχόμενους βανδαλισμούς και σε πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Χριστόπουλος αναφέρει: «Η τοποθέτηση των οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου, που ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία, αναμένεται να έχει άμεσες και θετικές συνέπειες για τους δημότες, αποβλέποντας στη βελτίωση του βιολογικού τους επιπέδου και της υγείας τους, ταυτόχρονα με την καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης, την ωφέλιμη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την αναψυχή των αθλούμενων, τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και πάνω από όλα με ασφάλεια και χωρίς την παρουσία γυμναστή. Η χρήση είναι αρκετά εύκολη και βεβαίως υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες χρήσης των οργάνων στα ελληνικά. Κάνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες αλλά πάνω από όλα ουσιαστικές παρεμβάσεις, ώστε μέσα από τις αλλαγές προς το καλύτερο να προσφέρουμε στους δημότες διεξόδους και καλύτερη ζωή».

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Βασίλης Γ. Χριστόπουλος