Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του 11ου Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας

Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του 11ου Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας, στα «χνάρια» του Ανδρέα Λόντου από το Διακοπτό έως τη Βοστίτσα με την εκκίνηση της Επανάστασης του 1821!
Επιμέρους στοιχεία για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται στην Αιγιάλεια την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 έδωσαν σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου οι κ΄.κ΄. Γιώργος Φραγκονικολόπουλος εκπροσωπώντας τη διοίκηση του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός –Παιδεία –Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία» του δήμου Αιγιαλείας, Ραδάμανθυς Σκούντζος και Νεκτάριος Αργυριάδης (πρόεδρος και ταμίας αντίστοιχα) εκπροσωπώντας τον Αθλητικό Σύλλογο «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς».

Με αφορμή την διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου από τους εκπροσώπους του Α.Σ. Αθηνόδωρος δημοσιοποιήθηκε μάλιστα ότι αναγνωρίζοντας το έργο του Συλλόγου ο ΣΕΓΑΣ προτίθεται για πρώτη φορά στο Αίγιο Πανελλήνιας διοργάνωσης που αναμένεται επισήμως να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.
Επίσης και φέτος προωθείται η διοργάνωση Αγώνα Δρόμου –Γύρου Λίμνης Τσιβλού την ερχόμενη άνοιξη, γεγονός για το οποίο άμεσα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

**Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ΜΜΕ εκ μέρους του ΝΠΔΔ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα σε αθλητικό επίπεδο του 11ου Ημιμαραθωνίου κάνοντας βέβαια ιδιαίτερη μνεία στους ανθρώπους του «Αθηνόδωρου» για το έργο τους.
«Η φετινή διοργάνωση μετά από απόφαση όλων των συνδιοργανωτών (Νομικό Πρόσωπο –Δήμο –Αθηνόδωρο) έχει και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού αφιερώνεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το σπίτι του στο Αίγιο προσφέροντας απευθείας όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τους συμμετέχοντες αθλητές στο «Χαμόγελο»» σημείωσε ο κ΄.Φραγκονικολόπουλος υπερτονίζοντας την αμέριστη στήριξη της δημοτικής αρχής σε κάθε Σύλλογο του δήμου μας για την διοργάνωση δράσεων που αναδεικνύουν τον τόπο και την περιοχή.

**Αναλυτικά στοιχεία για την διοργάνωση έδωσαν οι εκπρόσωποι του «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ» κ΄.κ΄. Σκούντζος και Αργυριάδης.
Μεταξύ άλλων υπενθυμίστηκε ότι ο «Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας» συνδιοργανώνεται από το σωματείο Α.Σ «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» και το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αιγιαλείας και εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης του Αιγίου (Βοστίτσας) από τον τουρκικό ζυγό. Συμβολίζει όπως είναι γνωστό τη διαδρομή του Ανδρέα Λόντου και των πολεμιστών του από το Διακοπτό στο Αίγιο, κρατώντας ψηλά τη σημαία της επανάστασης. «Είναι ιδιαίτερη ευλογία να υπηρετούμε μέσα από τη συλλογική δράση κοινούς στόχους που αφορούν κυρίως τα παιδιά. Ευχαριστούμε όσους συμπορεύονται στην κατεύθυνση αυτή και εκ των προτέρων κάθε έναν αθλητή ξεχωριστά που θα ενισχύσει με τη συμμετοχή του το σκοπό αυτό» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο μιας και υπολογίζεται ότι συνολικά στον Ημιμαραθώνιο και στους παράπλευρους αγώνες, οι συμμετέχοντες αθλητές θα ξεπεράσουν τους 1000!
Ως οργανωτές και επειδή οι αθλητές του αιγιώτικου συλλόγου έχουν συμμετάσχει σε αθλητικές διοργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο Ημιμαραθώνιος είναι μια σημαντική ευκαιρία που δε θα πρέπει να χαθεί για την πόλη μας, ουσιαστικής ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού!

*Θα πρέπει να τονιστεί ότι ανάμεσα στους διεθνώς αναγνωρισμένους αθλητές που θα συμμετάσχουν φέτος στον Ημιμαραθώνιο της Αιγιάλειας θα έχουμε «14» γνωστούς αθλητές που μεταξύ τους θα έχουν έναν ωραίο συναγωνισμό! οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας για πόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός μιλάμε!
Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα του Χαράλαμπου Πιτσώλη (του 1ου στον “αυθεντικό Μαραθώνιου της Αθήνας” της χρονιάς που μόλις πέρασε) του 1ου νικητή του “Ημιμαραθωνίου της Αθήνας” Παναγιώτη Καραίσκου, τον πρωταθλητή Ελλάδος της ομάδας Γ.Α.Σ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Κωνσταντίνο Σταμούλη, τον Πρωταθλητή Ελλάδος 5k Κ23 2022 της ομάδας Γ.Α.Σ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Νικόλαο Σταμούλη, του Γιώργου Καλαπόδη, του Βαγγέλη Μαλιόγλου και αρκετών ακόμη που καθημερινά προστίθενται στη λίστα των συμμετεχόντων
Μάλιστα είναι έκδηλο το ενδιαφέρον του αθλητικού κινήματος όλης της Ελλάδος και μιλάμε για μια διοργάνωση που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο!

*Στην σελίδα του Ημιμαραθωνίου του Αθηνόδωρου είναι αναρτημένες οι φόρμες συμμετοχής που μπορούν να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Στην ουσία η συμμετοχή είναι δωρεάν ωστόσο υπάρχει μια ελάχιστη συμμετοχή των 5€ με απευθείας κατάθεση σε ειδικό λογαριασμό για το Χαμογελο του Παιδιού
Tο χαμόγελο του παιδιού προοιωνίζεται μία ισορροπημένη κι ευτυχισμένη ενήλικη ζωή, απαραίτητη προϋπόθεση για μία υγιή και «εύφορη» κοινωνία. Το Ν.Π.Δ.Δ Αιγιαλείας και ο σύλλογός μας συντασσόμενος με τις αξίες του συλλόγου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αφιερώνει τον 11ο «Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας» στην στήριξη των δράσεων του, προσφέροντας όλα τα έσοδα από τα χρήματα που θα καταβάλλουν οι αθλητές (προκειμένου να εγγραφούν και να συμμετάσχουν τόσο στον ημιμαραθώνιο όσο και στον παράλληλο αγώνα των 5χλμ), απευθείας στο “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου και τον αγώνα των 5 χλμ. υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής, μέχρι την Παρασκευή 27.01.2023 εκτός αν έχει συμπληρωθεί νωρίτερα το ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων στον αντίστοιχο αγώνα. Δε θα γίνει καμία εγγραφή στο χώρο της Γραμματείας την ημέρα του αγώνα για τους δυο αυτούς αγώνες (21,1χλμ και 5χλμ) .

Οι ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ είναι:
• Ημιμαραθώνιος: 10.00 π.μ. (αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 10.30` ωστόσο άλλαξε η ώρα)
• Αγώνας 5 χλμ: 10.00 π.μ.
• Αγώνας 1,5 χλμ: 9:15 π.μ

Έχει τεθεί ως ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων:
1.για τον Ημιμαραθώνιο εξακόσιοι (600) δρομείς,
2.για τον Αγώνα των 5 χλμ. τριακόσιοι (400) δρομείς και
3.για τον αγώνα του 1,5χλμ διακόσιους (200) δρομείς .

Η διοργάνωση των αγώνων θα γίνει με την κάλυψη ασθενοφόρου, της Τροχαίας Αιγίου, καθώς και αρκετών εθελοντών (Παναιγιάλεια Λέσχη Μοτοσυκλέτας , μέλη του Σωματείου μας) που θα βρίσκονται ιδίως στις διασταυρώσεις της διαδρομής.
Αναχώρηση Αθλητών Ημιμαραθωνίου: Από την παραλιακή οδό (Ζωοδόχου Πηγής) του Αιγίου, μπροστά από το Τουριστικό Περίπτερο («πλάτανος Παυσανία») θα εκκινήσουν λεωφορεία των διοργανωτών με κατεύθυνση το χώρο της εκκίνησης από τις 08.30 π.μ. έως τις 09.00 π.μ.

*Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ (INTERNATIONAL MEASUREMENT CERTIFICATE). Τη μέτρησή της έκανε ο κ. Δούσης Γεώργιος, ο οποίος είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής Α´ Επιπέδου της World Athletics. Η μέτρηση έγινε με βάση τα πολύ αυστηρά διεθνή πρότυπα μέτρησης επίσημων διαδρομών, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

*Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι την προηγούμενη μέρα, το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου στις 5.30` θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο συνεδριακό κέντρο της Μυρτιάς η τελετή για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου όπου θα βραβευτούν και πανελληνιονίκες σε μια όμορφη γιορτή
και καλούμε όλους τους φορείς του τόπου και εκπροσώπους σωματείων όλων των αθλημάτων και συμπολίτες να παραβρεθούν.