ΨΥΧΡΑΜΗ: «Εδώ και πέντε μήνες αγωνιζόμαστε να μπει τάξη στην αταξία της λαϊκής αγοράς»

Ο ∆ΗΜΟΣ ∆ΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ  ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ

Η σωστή λειτουργία της λαϊκής αγοράς είναι ένας από τους πολύ δύσκολους στόχους που έχει βαλθεί να πετύχει η Αντιδήµαρχος και αναπληρώτρια ∆ηµάρχου κ. Βασιλική Ψυχράµη. Είναι κοινώς παραδεκτό ότι εδώ και πολλά χρόνια λειτουργούσε σαν ξέφραγο αµπέλι, µε τους εµπόρους να δουλεύουν χωρίς τις απαιτούµενες άδειες.

Η κ. Ψυχράµη στο δηµοτικό συµβούλιο λίγο πριν το Πάσχα ξανάφερε στο προσκήνιο το θέµα της εύρυθµης λειτουργίας στο σώµα και µεταξύ άλλων επεσήµανε:

– «Υπάρχουν κριτήρια για το ποιος µπορεί να πουλά στη λαϊκή αγορά. Έχουµε καλέσει όλους να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους και τα απαιτούµενα έγγραφα προκειµένου να πάρουν τις απαραίτητες άδειες. Πέντε ολόκληρους µήνες στέλνουµε ειδοποιητήρια για να νοµιµοποιηθούν και µέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί δέκα έµποροι από τους οποίους τρεις είναι Αιγιαλείς και επτά από άλλες πόλεις και δέκα παραγωγοί. Οι υπόλοιποι ογδόντα είναι παράνοµοι. Τι πρέπει να κάνουµε; Αν γίνει έλεγχος θα έχουµε θέµα αφού επιτρέπουµε σε ανθρώπους που δεν έχουνε άδεια να πωλούν. Πολλοί από αυτούς είναι συνταξιούχοι. ‘Οσο συµπαθείς και να είναι ο παππούς και η γιαγιά που βρίσκονται στη λαϊκή αγορά, δυστυχώς θα πρέπει να πάψουν να πωλούν αφού παίρνουν ήδη σύνταξη. Έψαξα να βρω εάν έχουν παιδιά για να βγει η άδεια στο όνοµά τους αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.  Πέντε µήνες τώρα δεν έχουµε επιβάλλει πρόστιµα. ∆υστυχώς όµως τα χρονικά όρια στενεύουν».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ