Ψυχράμη: «Το γιοφύρι της Άρτας», η πλατεία Αγίας Λαύρας στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Αιγίου

Η επικεφαλής της παράταξης “Ποιοτική Αιγιάλεια” Βασιλική Ψυχράμη, σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην πλατεία Αγίας Λαύρας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

-“Την Τετάρτη,  16 Μαρτίου 2022, αναρτήθηκε στην Διαύγεια η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και  Ιονίων νήσων σχετικά με την νομιμότητα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας για την συνέχιση του έργου της ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας με την επιλογή της υποκατάστασης του εργολάβου.

Την λύση αυτή πρότεινε ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή, διαβεβαιώνοντας όλους πως είναι νόμιμη. Η παράταξή μας ψήφισε την πρόταση αυτή για την ολοκλήρωση αυτού του έργου, το οποίο η δημοτική αρχή Παναγόπουλου κι εγώ προσωπικά ως Αντιδήμαρχος έργων τότε, του παραδώσαμε καθόλα έτοιμο προς υλοποίηση.

Μας θλίβει βαθύτατα η εξέλιξη αυτή, καθώς διαπιστώνουμε, για άλλη μια φορά, ότι, εξαιτίας της παράνομης αυτής εισήγησης της δημοτικής αρχής, άλλο ένα έργο τελματώνει, με θύματα τους συμπολίτες μας επαγγελματίες αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που στερούνται αυτό το κόσμημα που της είχαμε παραδώσει έτοιμο και δημοπρατημένο.

Απεδείχθη περίτρανα, για άλλη μια φορά,  ότι η μικροπολιτική και ρουσφετολογική συμπεριφορά του δημάρχου, έβαλε σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον της πόλης,  καθώς είναι η αιτία της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του έργου.

Απεδείχθη περίτρανα για άλλη μια φορά και κάτι ακόμα: ότι η δημοτική αρχή Καλογερόπουλου χειρίζεται τα μικρά και τα μεγάλα θέματα του Δήμου μας με προχειρότητα και ανεπάρκεια, με «μισές δουλειές» και έλλειψη ευθύνης.

Όταν όλα τα σοβαρά θέματα που έχει χειριστεί η δημοτική αρχή ( π.χ διαγωνισμός για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης 34.000.000€!!,  για την μεταφορά απορριμμάτων 5.000.000.€!!  κ.ά.) έχουν ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή από το ελεγκτικό συνέδριο ή από το Συμβούλιο της Επικρατείας , τότε οι δημότες πρέπει να ανησυχούν για την συνεχιζόμενη επιδειχθείσα ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, και βεβαίως δικαιολογούνται που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς αυτήν.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει ακάθεκτη το …έργο της…, τελευταία με ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ…., την αντικατάσταση του οδοφωτισμού με προϋπολογισμό…. 11.300.000 €  !!  , παρά τις ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ της μεγάλης πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για το υπερβολικό κόστος…

Καλούμε για άλλη μια φορά τον κ. Καλογερόπουλο να ΑΚΥΡΩΣΕΙ αυτόν τον επαχθή για τους δημότες διαγωνισμό.

Αγαπητοί συμπολίτες, εάν συνεχίσει ο δήμαρχος, παρά την διαπιστωθείσα διοικητική του ανεπάρκεια, να μην συνεργάζεται και να μας αγνοεί , τότε δεν  θα φταίει η αντιπολίτευση που για άλλη μια φορά θα κάνει προσφυγή για την προστασία των συμφερόντων  των συμπολιτών μας….

Καλούμε για πολλοστή φορά τον δήμαρχο Αιγιαλείας, κ. Καλογερόπουλο,  να αρθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου, να συνεργαστεί για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας χωρίς έπαρση, αυταρέσκεια και αλαζονεία.

Τον καλούμε να αισθανθεί την αγωνία των συμπολιτών μας, που ο τόπος μας μένει πίσω, και να διοικήσει επιτέλους με την δέουσα σοβαρότητα και νομιμότητα στο υπόλοιπο της θητείας του, προς όφελος όλων”.