Αίγιο: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

 Η ιστορική επέτειος της «25ης Μαρτίου 1821» θα γιορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα και θα γίνουν στην πόλη μας οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις: 

Α΄ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022: 

Γενικός σημαιοστολισμός (σπίτια, καταστήματα, Δημόσια, Δημοτικά και Ν.Π.Δ.Δ., Καταστήματα και πλοία, που βρίσκονται στο λιμάνι) από τις 8.00΄το πρωί μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου. 

Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και των κατα-στημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης & 25ης Μαρτίου. 

Ομιλίες και ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ. με φροντίδα Δ/ντων των Σχολείων, Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών & των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ και Οργανισμών. 

Β΄ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022: 

ΩΡΑ 12.00΄: Προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των Σχολείων και Σχολών, Ελλήνων Προσκόπων & Ελλη-νίδων Οδηγών, (αντιπροσωπειών μιας διμοιρίας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου υπό την Δ/νση της κας Παπαγεωργίου Μαρίας, καθηγήτρια Μουσικής, θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. 

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και ενός λεπτού σιγή. 

Τελετάρχες ορίζονται: Ο κ. Γεώργιος Ασημάκος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και η κα Μαρία Θεοφανοπούλου εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου Λυκείου Αιγίου. 

Γ΄ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022: 

ΩΡΑ 10.15΄: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωμα-τείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟ-ΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών. 

ΩΡΑ 10.30΄: Δοξολογία στον Ιερό Μ. Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου 

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντι-προσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. 

Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Παναγιώτη Μητρόπουλο. 

(Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ι. Μ. Ν. «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟ-ΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου» μετά τη Δοξολογία.) 

Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. 

Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ι.Μ. Ν. «Φανερωμένης». 

ΩΡΑ 11.45΄: ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εκκίνηση των τμημάτων των Σχολείων και των Συλλόγων που θα παρελάσουν, προηγου-μένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απένα-ντι από αυτούς. 

ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑ ΑΓΛΑΪΑ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ, Κ. ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, Κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΨΑΣ 

Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Δημαρχείο και στα τηλέφωνα: 2691061063 (εσωτ.5) & 2691360643, μέχρι 23/03/2022 και ώρα 13:00΄ εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και παρακαλούμε τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν τις πιο πάνω εορταστικές εκδηλώσεις να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας που έχουν οριστεί κατά της διασποράς της covid-19. 

 

Ο Δήμαρχος 

Δημήτριος Καλογερόπουλος 

 

25η 

Μαρτίου 

1821