Ψυχράμη: “Η προχειρότητα της δημοτικής αρχής στον τρόπο λειτουργίας της συνεχίζεται και καλά κρατεί”

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 8 το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα εξής θέματα:

  1. Απ’ ευθείας αγορά οικοπέδου μετά ισόγειας κατοικίας, το οποίο βρίσκε-ται επί της συμβολής των οδών Μητροπόλεως 101 και Σολωμού της Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, για τη δημιουργία πεζοδρομίου.
  2. Απ’ ευθείας μίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ, το οποίο βρίσκεται επί της παραλίας της Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, για τη δημιουργία Κέντρου Προβολής της Ιστορίας, του Πολιτισμού & της Διατροφικής Αξίας της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας.
  3. Απ’ ευθείας αγορά οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων οικι-σμού της Κοινότητας Μαυρικίου Δήμου Αιγιαλείας, για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων, πλατείας και χώρου εκδηλώσεων, καθώς για τη διάνοιξη του κοινοτικού δρόμου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ “ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Σχετικά με την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και των θεμάτων προς συζήτηση, η παράταξη “Ποιοτική Αιγιάλεια” και η επικεφαλής της Βασιλική Ψυχράμη, αναφέρουν ότι “η προχειρότητα της δημοτικής αρχής στον τρόπο λειτουργίας της συνεχίζεται και καλά κρατεί. Οι δημότες όμως απαιτούν και δικαιούνται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Με αποφάσεις “στο περίπου”, η δημοτική αρχή απλώς επιχειρεί να δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις στους δημότες ότι  τάχα κάνει έργο,  ενώ η πραγματικότητα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.

Με επιστολή  προς το Προέδρο του δημοτικού συμβουλίου, το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο αναφέρονται τα εξής:

  • “Κύριε πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι του δημοτικού μας συμβουλίου, 
σχετικά με τα δύο θέματα της ημερησίας διατάξεως, που αφορούν απευθείας αγορά οικοπέδων- μια στο Αίγιο και μια στην τοπική κοινότητα Μαυρικίου- οι εν λόγω εισηγήσεις δεν παράγουν νόμιμες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου. 
Απαιτούνται τα χρηματικά ποσά των αγορών,  τα οποία,   αν υπερβαίνουν τις 58.000 € , πρέπει να συνοδεύονται και από έκθεση ορκωτων Ελεγκτών. 
 Σε κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική η πλειοψηφία που απαιτείται για την λήψη των αποφάσεων αυτών. ( 17 και 22 ψήφοι αντίστοιχα)
Συνεπώς, κ πρόεδρε,  ή θα αποσύρετε από την σημερινή συνεδρίαση τα δύο θέματα αυτά, προκειμένου να τα προετοιμάσετε σωστά 
ή θα αποστείλετε τις κατά τον νόμο ορθές εισηγήσεις, προκειμένου να έχουμε τον χρόνο να τις μελετήσουμε και να ψηφίσουμε με την δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα. 
Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες 
Βασιλική Ψυχράμη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ”