Ψυχράμη: “Δήμαρχε, θέλεις να προκαλέσεις ενστάσεις για να έχεις πολιτικό αφήγημα ότι δεν σε αφήνει η αντιπολίτευση να τελειώσεις την Πλατεία;”

Από την επικεφαλής της “Ποιοτικής Αιγιάλειας” Βασιλική Ψυχράμη, δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

-“Κύριε δήμαρχε, πρόεδρε της Οικονομικής επιτροπής, αγαπητοί συνάδελφοι,

πρώτον, καταγγέλλω την σημερινή διαδικασία, δηλαδή την σύγκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ είναι παράνομη και παράγει άκυρες αποφάσεις.

Δεύτερον: καταγγέλλω την  επιλεκτική από τον δήμαρχο πρόσκληση σε εργολάβους,  με ταυτόχρονο αποκλεισμό των τοπικών εταιρειών, με αποτέλεσμα σήμερα, σε ένα έργο τόσο μεγάλου προϋπολογισμού 2.800.000 € να έχουμε σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις…πράγμα το οποίο αντίκειται στην αρχή προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Τρίτον , καταγγέλλω την εμμονή σου να μην συγκαλείς ούτε και τώρα Δημοτικό Συμβούλιο για τα μεγάλα θέματα, όπως σου έχουμε ζητήσει, για τον ηλεκτροφωτισμό και την πλατεία παραδείγματος χάριν , παρότι γνωρίζεις  ότι είναι παράνομη η διαδικασία αυτή.

 Η εμμονή σου αυτή δημιουργεί  στους πολίτες πολλά εύλογα ερωτηματικά .

Συνάγεται το πολιτικό συμπέρασμα: μήπως δήμαρχε, ενεργώντας με μη σύννομες διαδικασίες, αποζητάς τις ενστάσεις για να έχεις το πολιτικό αφήγημα για τις εκλογές ότι δεν σε αφήνουν να κάνεις έργο;

Δήμαρχε,  Και την προηγούμενη φορά ψήφισα την πρότασή σου,  η οποία, ο ίδιος με είχες διαβεβαιώσει ότι είναι νόμιμη και απεδείχθη ότι ψήφισα παράνομη πρόταση. Και σήμερα από την στιγμή που δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο για την λειτουργία των οικονομικών επιτροπών, εσύ επιμένεις να φέρνεις το θέμα στην οικονομική επιτροπή. Δηλαδή, θέλεις να προκαλέσεις ενστάσεις; Μήπως δεν θέλεις να υλοποιήσεις το έργο και θέλεις να έχεις πολιτικό αφήγημα ότι δεν σε αφήνει η αντιπολίτευση να το τελειώσεις;

Δήμαρχε , σε καλούμε να προχωρήσεις επιτέλους, σύμφωνα με τον νόμο.

Για τους παραπάνω λόγους δεν συμμετέχω στην σημερινή ψηφοφορία και σε καλώ για άλλη μία φορά να ακολουθήσεις το παράδειγμα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και άλλων Δήμων και να φέρεις τα θέματα στο Δημοτικό συμβούλιο”.