Ψήφισμα συμπαράστασης για τις συμβασιούχες καθαρίστριες

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας με το παρόν ψήφισμα συμπαρίσταται στις συμβασιούχες καθαρίστριες καταγγέλλοντας το γεγονός ότι είναι απλήρωτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στο ψήφισμα αναφέρεται:

  • “Το πρόβλημα της υγιεινής και της καθαριότητας στα σχολεία είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά όλη τη σχολική κοινότητα: μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών ,που απασχολούνται στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν υπογράψει σύμβαση έργου και έχουν αποδεχθεί μια χαμηλότατη αμοιβή από την ανάγκη τους για επιβίωση. Στερούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα τη στιγμή που στο σύνολο τους είναι γυναίκες που στηρίζουν πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες είτε είναι μητέρες παιδιών με αναπηρία.

Κι ενώ η κατάσταση αυτή τους ήταν γνωστή τη στιγμή που κλήθηκαν να υπογράψουν σύμβαση έργου, η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση των αμοιβών τους κατά 10%,προωθώντας παράλληλα μείωση των κονδυλίων του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν στην καθαριότητα των σχολείων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας με το παρόν ψήφισμα ,συμπαρίσταται στις συμβασιούχες καθαρίστριες καταγγέλλοντας το γεγονός ότι είναι απλήρωτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Ζητούμε να μην μειωθεί η αμοιβή τους ,να υπάρξουν μονιμοποιήσεις και να δουλεύουν οι γυναίκες αυτές με αξιοπρέπεια και με τους όρους που αρμόζουν σε μια κοινωνία που σκέφτεται πάνω από όλα και πριν απ’ όλα τους μαθητές και την υγιεινή τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ:    ΣΚΑΝΔΑΜΗ ΑΘΗΝΑ                                                

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ