Ψήφισμα Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου: Πρόταση για 48ωρη Γενική Απεργία και “Βοήθεια στους πρόσφυγες”

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και αποφάσισε τα παρακάτω:

1.Απορρίπτουμε στο σύνολό του το προσχέδιο του ασφαλιστικού.

2.Στα πλαίσια κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προτείνουμε πραγματοποίηση 48ωρης Γενικής Απεργίας

3.Ζητάμε αυτόνομο και ανεξάρτητο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) και μη ένταξή   στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)

4.Απόδοση μέσω ανακεφαλαιοποίησης των χρημάτων που με κυβερνητικές αποφάσεις και παρεμβάσεις απωλέσθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

5.Κατάργηση του Ν. 3919/2011 περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος

6.Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ

7.Απόσυρση της τροπολογίας που ψηφίστηκε στα πλαίσια του παράλληλου προγράμματος, για μεταφορά οικονομικών υποχρεώσεων του υπουργείου υγείας στους δήμους, για την λειτουργία των σταθερών δημόσιων δομών υγείας.

8.Στηρίζουμε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πάτρας για πραγματοποίηση πορείας Πάτρας- Αθήνας στα πλαίσια κινητοποιήσεων για την εφαρμογή μέτρων κατά της ανεργίας.

9.Ο ΙΣ Αιγίου συμμετέχει στη δράση ‘βοήθεια στους πρόσφυγες’ και καλεί τους συναδέλφους και όλους τους φορείς να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.