Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για την απώλεια του Αλέξανδρου Δημητριάδη

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο Αίγιο, σήμερα 3 Αυγούστου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 μ.μ. συνήλθαν εκτάκτως τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, στα γραφεία του Συλλόγου με το άγγελμα  του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του  αξιότιμου συναδέλφου μας Αλέξανδρου Δημητριάδη του Θεοφάνη. Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:

1.Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιο ακολουθία.

  1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του.
  3. Να διατεθεί χρηματικό ποσό ως δωρεά στη μνήμη του υπέρ του ΕΚΑΜΕ ΑΙΓΙΟΥ.
  4. Τη σύνταξη του παρόντος ψηφίσματος, τη δημοσίευση αυτού στον τοπικό τύπο και την επίδοσή του στην οικογένειά του.

«Ο Αλέξανδρος διορίσθηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αιγίου το έτος 1993 και προάχθηκε ως παρ’  Εφέταις δικηγόρος στο Εφετείο Πατρών το έτος 1997.

Ο Αλέξανδρος Δημητριάδης υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος ιδιαίτερα χαρισματικός. Διακρίθηκε ως μαχόμενος δικηγόρος, ήταν Νομικός Σύμβουλος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες. Πρόσωπο φωτεινό με ένα πλατύ παιδικό χαμόγελο και μάτια έξυπνα και ζεστά, ήταν ανοικτός σε όλους μας, πάντοτε έτοιμος να βοηθήσει τους συναδέλφους και περισσότερο ακόμη τους νεώτερους, μόνιμα πρόθυμος να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία του γενναιόδωρα σε όλους μας στα δύσκολα νομικά θέματα. Η ακατάβλητη θέληση, η ευγένεια, η υπομονή και επιμονή, η αγωνιστικότητα ήταν στοιχεία της προσωπικότητας του που δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ ούτε και στην πολύμηνη μάχη του με το θάνατο.   Ο  Αλέξανδρος Δημητριάδης  άφησε ισχυρό το αποτύπωμα του στο νομικοκοινωνικό γίγνεσθαι της κοινωνίας μας,  κάνοντάς μας όλους εμάς τους δικηγόρους και τον Δ.Σ Αιγίου, υπερήφανους που ανήκε στον κλάδο μας.

Ο εκλιπών διακρινόταν επίσης για το χιούμορ του, την καλοσύνη του, τη μεγαθυμία του και το πόσο προσιτός ήταν στο κόσμο. Πέρα από τη δουλειά του αγαπούσε την οικογένειά του και ήταν δικαιολογημένα υπερήφανος για τη σύζυγό του Ελένη και τα παιδιά του, Θεοφάνη και Βιργινία.

Όλοι οι συνάδελφοι είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι από την απώλεια του τόσο άξιου και αγαπημένου μας συναδέλφου και είναι βέβαιο πως θα παραμείνει βαθειά χαραγμένος στη μνήμη μας.

Με όλες τις προσωπικές στιγμές που καθένας μας μοιράσθηκε μαζί σου, πολυαγαπημένε μας συνάδελφε και φίλε, αγαπημένε, όλοι μαζί ο Δ.Σ. Αίγιου, εμείς οι φίλοι και συνάδελφοι  σου ευχόμαστε καλό ταξίδι στη γειτονιά  των αγγέλων και πάντα θα κρατάμε τη γνώση, την μεγαλοψυχία και το χαμόγελο που μας χάρισες!».

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ                                          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΝΟΥΚΑ