“Μάγεψε” το κοινό η Χορωδία Αιγίου στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία‏

Χολιγουντιανή παραγωγή και μαγικό θέαμα χαρακτήρισαν την Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας Αιγίου 1933, όσοι την παρακολούθησαν στις 22 12.14. Κι ήταν σίγουρα πάρα πολλοί αφού η αίθουσα θεάτρου της Φιλαρμονικής κατακλύστηκε από κόσμο στην πλατεία και στο θεωρείο με αποτέλεσμα να υπάρξουν και πολλοί θεατές όρθιοι.

Η εξαιρετική διακόσμηση της αίθουσας και της σκηνής σε ζεστούς Χριστουγεννιάτικους τόνους έβαλαν το κοινό αμέσως στο κλίμα των ημερών. Το πρόγραμμα άνοιξε η Χορωδία Αιγίου με το βαρύτονο Ανδρέα Τασόπουλο και μικρό Βυζαντινό σχήμα ψάλλοντας θρησκευτικούς ύμνους ενώ οι χορωδοί κρατούσαν αναμμένα κεριά με μακριές κόκκινες κορδέλες κάνοντας την ατμόσφαιρα μαγική και επιβλητική.

Ακολούθησε η Νεανική Χορωδία του Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου που ανέβηκε στη σκηνή περνώντας ανάμεσα από τον κόσμο της πλατείας του θεάτρου τραγουδώντας τα κάλαντα με εντυπωσιακές στολές κρατώντας κλαδιά έλατου, φανάρια και φορώντας στα κεφάλια τους Χριστουγεννιάτικα στεφάνια και αγιοβασιλιάτικους σκούφους. Επί σκηνής τραγούδησαν μελωδικά και κινήθηκαν χορευτικά κάνοντας το κοινό να χειροκροτεί αδιάκοπα. Υπεύθυνες για το εξαιρετικό αποτέλεσμα του νεανικού συνόλου ήταν η Μ. Πετεμερίδη και Εύα Βλαχάκου.

Στη συνέχεια η σχολή χορού Salon de ballet άφησε έκπληκτο το κοινό με την μπαλαρίνα Εβίτα Ηλιοπούλου να αρχίζει το χορό ανάμεσα στον κόσμο και να συνεχίζει στη σκηνή. Άψογο το ζευγάρι των χορευτών Μποζίκη , Ζαφειρόπουλος που μετέφεραν τους θεατές στον μαγευτικό και ονειρικό κόσμο του Καρυοθραύστη. Το ίδιο άψογο ήταν και το υπόλοιπο μπαλέτο στην εξαιρετική χορογραφία της Κικής Ρόζου και Αγγελικής Πετροπούλου.

Ακολούθησαν οι σοπράνο σολίστ της Χορωδίας Αιγίου Μ.Πετεμερίδη και Α.Αντωνιάδη που κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο καθώς και η Χορωδία Αιγίου σε ένα

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Η ορχήστρα πνευστών πιάνου και κρουστών της Φιλαρμονικής Αιγίου, με υπεύθυνο τον τρομπετίστα Αντώνη Χαραλαμπόπουλο, και εξάρχοντες την Χ.Αποστολοπούλου πιάνο και Μ.Παπαχριστόπουλο κλαρίνο, συνόδευσαν τα χορωδιακά σύνολα με μοναδική αξιοπιστία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Την σκηνοθετική και ενδυματολογική επιμέλεια καθώς και την διακόσμηση αίθουσας και σκηνής έκανε η Δήμητρα Χαραλαμποπούλου.

Την γενική διεύθυνση των χορωδιακών και μουσικών συνόλων είχε ο μαέστρος Λ.Χαραλαμπόπουλος.