Χριστουγεννιάτικες επαφές με το Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου

Οι προσπάθεια των συμπολιτών μας να δείξουν την αγάπη τους εμπράκτως απέναντι στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. ήταν εμφανής τις γιορτινές αυτές μέρες και το Δ.Σ., το προσωπικό και οι εξυπηρετούμενοι του Κέντρου νιώθουν την ανάγκη να τους ευχαριστήσουν δημοσίως.

Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένης «Ένωση» προσέφερε ένα πλήρες γεύμα το οποίο απόλαυσαν όλοι στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. Το ίδιο έκανε και ο κ. Ζάρος την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 ο οποίος πρόσφερε εξαιρετικά σουβλάκια από την ψησταριά του.

 Συγκινητική ήταν επίσης, και η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ιδιοκτητών καταστημάτων οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. ό,τι είδη είχαν ανάγκη τα «παιδιά» μας. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις πυτζάμες από το κατάστημα εσωρούχων «Liana’s Secrets», τα σκουφάκια Άγιου Βασίλη από το κατάστημα Jumbo-Παπαναστασίου, τα φάρμακα από το φαρμακείο της κας Κανέλλας Ιωάννου, τα είδη προσωπικής υγιεινής και τα καλλυντικά από φαρμακείο Νικολάου και τα φρούτα από το οπωροπωλείο του κ.Καρκατσέλου. Επίσης, ο υφυπουργός εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έστειλε υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου.

 Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου το Λύκειο Ακράτας με εκπροσώπους της μαθητικής κοινότητας συνοδευόμενους από την Δ/ντρια κα Νατάσα Καμπούρη έφεραν για την ανακύκλωση μας πλαστικά καπάκια και ευχές για ένα υγιές και χαρούμενο 2022.

Την ίδια μέρα το απόγευμα αντιπροσωπεία των εξυπηρετούμενων του Ε.Κ.Α.ΜΕ. με τους συνοδούς τους, εκπαιδευτές και Δ.Σ., συμμετείχαν στην εκδήλωση παρουσίασης της εθελοντικής δράσης συλλογής πλαστικών πωμάτων, η οποία έλαβε χώρα στα Ψηλά Αλώνια Αιγίου παρουσία του αντιδημάρχου κ. Καραΐσκου και τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Ε.Κ.Α.ΜΕ.

 Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 το καφενείο του κ. Σιαφλά στην Μητροπόλεως 128 προσκάλεσε τα παιδιά και τους συνοδούς τους να περάσουν το πρωινό τους στο χώρο του, παίζοντας επιτραπέζια και απολαμβάνοντας τα πλούσια κεράσματα των  ιδιοκτητών.

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Πατέρα Βασίλειο Πετρόπουλο επισκέφθηκαν το Κέντρο και με το φωτισμένο λόγο τους μίλησαν για τις Άγιες αυτές μέρες και ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά. Άκουσαν από τα «παιδιά» του Ε.Κ.Α.ΜΕ. τα κάλαντα και τους κέρασαν παραδοσιακά γλυκά.

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ένα τμήμα της Γ’ Λυκείου του 3ου Γυμνασίου Αιγίου με τον καθηγητή τους κ. Γιώργο Καϊάφα έκανε χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. η οποία τα περιείχε όλα: γλυκά, κάλαντα, χορό και τραγούδι.

Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο: Οι εξυπηρετούμενοι του Ε.Κ.Α.ΜΕ. παρουσίασαν μια μουσικοχορευτική χριστουγεννιάτικη ιστορία την οποία παρακολούθησαν και καθηγητές και μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου οι οποίοι ήρθαν για να γνωρίσουν τους εκπαιδευόμενους και να τους προσφέρουν δώρα. Την ίδια μέρα οι εξυπηρετούμενοι έλαβαν ημερολόγια φτιαγμένα ειδικά για αυτούς από την Κοινότητα Αιγίου με προσωπικές τους φωτογραφίες με στιγμές που αποθανάτισε ειδικός φωτογράφος. Τα παιδιά του Ε.Κ.Α.ΜΕ. καταχειροκροτήθηκαν και συγκινημένα πήραν τα δώρα τους και αποχαιρέτησαν τους εκπαιδευτές τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Γκιώνης και όλα τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν από καρδιάς όλους: επιχειρηματίες που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες και τα εμπορεύματά τους, καθηγητές που έφεραν τους μαθητές τους, συλλόγους που ενεργοποίησαν τα μέλη τους, Δήμο, Εκκλησία και Πολιτεία που βρίσκονται ενεργά δίπλα τους.

Όλοι μοιράστηκαν μαζί μας ευχές, γλυκά, δώρα και χαμόγελα, απλά πράγματα που τα έχουμε όλοι ανάγκη…. κι εμείς λίγο περισσότερο…

Καλές Γιορτές σε όλους και ένα Υγιές 2022!