Χριστίνα Αλεξοπούλου: Θέτει ζήτημα αυστηροποίησης των ποινών για τους ασυνείδητους οδηγούς

Με αφορµή το τραγικό δυστύχηµα στις Καµάρες Αιγίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό ∆ικαιοσύνης κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, µε θέµα την αυστηροποίηση των ποινών για τροχαία ατυχήµατα που προκαλούν θανάτους ή βαριές σωµατικές βλάβες από οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.

Η κυρία Αλεξοπούλου, κάνοντας ειδική αναφορά στο τραγικό δυστύχηµα που συνέβη πρόσφατα στις Καµάρες Αιγίου, τονίζει ότι πρόκειται για ένα µείζον ζήτηµα που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία και συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώµη.

Πιο συγκεκριµένα, στην ερώτησή της, αναφέρει ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες η ποινική µεταχείριση τέτοιων περιπτώσεων είναι αυστηρότατη, σε αντίθεση µε την χώρα µας, που µέχρι πρόσφατα, είχε µόνο πληµµεληµατικό χαρακτήρα. Η Βουλευτής προσεγγίζει το συγκεκριµένο ζήτηµα µε ιδιαίτερη ευαισθησία και δηλώνει ευθαρσώς την πρόθεσή της να αντιµετωπίσει άµεσα το θέµα, ζητώντας από τον αρµόδιο Υπουργό, στο πλαίσιο της σχεδιαζόµενης αναµόρφωσης του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας, να λάβει όλες τις απαραίτητες νοµοθετικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.