Χρήστος Σταυρόπουλος: “Η συμβολή της Κορινθιακής σταφίδας στην οικονομία και ο ρόλος της Π.Ε.Σ.”

Ο ομιλητής στο συνέδριο και Διευθυντής εξαγωγών της Π.Ε.Σ. Χρήστος Σταυρόπουλος αποτελεί τη νέα ελπιδοφόρα γενιά επιστημόνων με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, θα οδηγήσει την Π.Ε.Σ. ακόμα πιο ψηλά!

Η Παναγιάλειος ΄Ενωση Συνεταιρισµών παραβρέθηκε στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης  που διεξήχθη στηνAchaia Clauss στην Πάτρα και πραγµατοποιήθηκε από την εφηµερίδα «Πελοπόννησος» το τριήµερο 19-21 Σεπτεµβρίου και συγκεκριµένα στη συνεδρία για την αγροτική οικονοµία µε την ονοµασία  «Βιώσιµη Αγροτική Ανάπτυξη».

Η σχετική εισήγηση µε θέµα «Η συµβολή της Κορινθιακής σταφίδας στην οικονοµία και ο ρόλος της Π.Ε.Σ.» έγινε από τον ∆ιευθυντή εξαγωγών Χρήστο Σταυρόπουλο.

Στην εισήγηση αναδείχτηκε η σηµαντική συνεισφορά της σταφίδας διαχρονικά  στην οικονοµία, καθώς και ο πολύ σηµαντικός ρόλος της Π.Ε.Σ µε συγκεκριµένες ενέργειες για τη στήριξη της σταφιδοκαλλιέργειας και του προϊόντος.

Ο κ. Χρήστος Σταυρόπουλος ανέφερε µεταξύ άλλων ότι «µε την έντονη εµπορική µας δραστηριότητα σε όλο τον κόσµο, αλλά και µε την «επένδυσή» µας στην έρευνα τα τελευταία χρόνια αναδείχτηκε η διατροφική αξία της σταφίδας. Σήµερα οι γνώστες των αποτελεσµάτων αυτών µιλούν για ένα υπερτρόφιµο.

Συγχρηµατοδοτήσαµε ερευνητικά έργα για να στηρίξουµε το µέλλον της σταφίδας γιατί η Π.Ε.Σ είναι ο σταφιδοπαραγωγός. Κανείς άλλος δεν στήριξε οικονοµικά επενδύοντας στη σταφίδα, όσο η Π.Ε.Σ  και µάλιστα σε εποχή οικονοµικής κρίσης. Το ίδιο κάνουµε και σήµερα µε την τιµή της σταφίδας».

Επιπρόσθετα τονίστηκε απο τον εισηγητή της Π.Ε.Σ  η φθίνουσα πορεία της σταφιδοκαλλιέργειας εξαιτίας του υψηλού κόστους καλλιέργειας.

Ο κ. Χρήστος Σταυρόπουλος ανέφερε µεταξύ άλλων πως είναι επιτακτική  ανάγκη  εφαρµογής από την Πολιτεία πρόγραµµα οικονοµικής ενίσχυσης των σταφιδοπαραγωγών, προκειµένου να γίνεται αναµπέλωση.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, Πέμπτη 26/9/2019

Από αριστερά Θανάσης Σωτηρόπουλος (Πρόεδρος Π.Ε.Σ.), Μάκης Βορίδης (Υπουργός Αγροτικής
Ανάπτυξης), Μίλτος Σταυρόπουλος (Διευθυντής Π.Ε.Σ.) και Τάκης Πλάτανος (διοικητικός σύμβουλος Π.Ε.Σ.)