Φωτιά στη νέα Αγχίαλο: Ωστικό κύμα 40 μέτρων από νέα έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών

Μια ακόμη ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης (27/7) στην αποθήκη των πυρομαχικών που καίγεται στη Νέα Αγχίαλο και πολύ κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, από την τελευταία τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε, δημιουργήθηκε ένα ωστικό κύμα περίπου 40 μέτρων το οποίο προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για εκκένωση ακόμη και ολόκληρης της περιοχής.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου στην κάμερα της ΕΡΤ, η έκκληση είναι μεγάλη για εκκένωση της περιοχής: «Παρακαλώ όλους τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να φύγουν είτε από θάλασσα, είτε από στεριά. Είναι πολύ επικίνδυνο να μείνουν εδώ απόψε γιατί μόλις πριν από λίγο δημιουργήθηκε ένα τεράστιο ωστικό κύμα από την τελευταία έκρηξη που ακούσαμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στην αποθήκη υπάρχουν βαριά όπλα και υλικά που χρησιμοποιούνται για τον εφοδιασμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Εντολή για άμεση εκκένωση έδωσε η ΕΛΑΣ

Άμεση εκκένωση της περιοχής της Νέας Αγχιάλου διέταξε η Ελληνική Αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης (27/7), μετά από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών.

Νωρίτερα, μήνυμα για εκκένωση έλαβαν οι κάτοικοι των οικισμών Αγίου Γεωργίου, ΧρυσήςΑκτής, Μαράθου και Κριθαριάς στη Νέα Αγχίαλο.

Η οδική μετακίνηση καθίσταται πολύ δύσκολη με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται μετακινήσεις δια θαλάσσης.

Μεταφέρονται σε άλλη βάση τα μαχητικά F-16

Σε μια νέα εξέλιξη, για προληπτικούς λόγους μετακινείται αριθμός αεροσκαφών F-16 από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου προς άλλη αεροπορική βάση.

Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

Εκκένωση με φουσκωτά δια θαλάσσης

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι των οικισμών Αγίου Γεωργίου, Χρυσής Ακτής, Μαράθου και Κριθαριάς στη Νέα Αγχίαλο, οι οποίοι έλαβαν μήνυμα να εκκενώσουν μετά και τις ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών που ανήκει στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Η οδική μετακίνηση καθίσταται πολύ δύσκολη με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται μετακινήσεις δια θαλάσσης.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου είναι αποπνικτική από τον συνδυασμό ζέστης και πυκνού καπνού. Στην περιοχή επικρατεί κομφούζιο με οδηγούς που δεν ξέρουν προς τα πού να κατευθυνθούν.

 

Διαβάστε περισσότερα

https://www.cnn.gr/ellada/story/375292/fotia-sti-nea-agxialo-ostiko-kyma-40-metron-apo-nea-ekriksi-stin-apothiki-pyromaxikon