Φωτήλας: “Iσότητα στο γάμο – Το νομοσχέδιο πάνω και πρώτα από όλα βάζει τα παιδιά!!!”

Ο Ιάσονας Φωτήλας, Bουλευτής ΝΔ Αχαΐας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της ισότητας στο γάμο. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Bουλευτής έκανε ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση το νομοσχέδιο δεν μπορεί να θεωρηθεί αντισυνταγματικό. Πιο συγκεκριμένα διευκρίνησε ότι οι βασικές έννοιες της οικογένειας, της μητρότητας, της προστασίας του παιδιού και του γάμου σε καμία περίπτωση δεν θίγονται αλλά το αντίθετο, προστατεύονται «μέχρι κεραίας».

Περαιτέρω ο Βουλευτής Αχαΐας εστίασε στην προστασία των παιδιών λέγοντας συγκεκριμένα «Μα για αυτά τα παιδιά γίνονται όλα. Αυτό το νομοσχέδιο πάνω και πρώτα από όλα βάζει τα παιδιά!!!» σημειώνοντας ότι στο νομοσχέδιο τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε ομόφυλα ζευγάρια ή που θα μεγάλώσουν μέσα σε ομόφυλα ζευγάρια θα έχουν πλέον ίσα δικαιώματα όπως και τα υπόλοιπα παιδιά και το πιο σημαντικό θα έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή.

Επιπλέον, ο κ. Φωτήλας μίλησε στο νομοσχέδιο για το θέμα της μητρότητας  και συγκεκριμένα της «προστασίας της μητρότητας που δεν επιτρέπει τη δυνατότητα της παρένθετης μητέρας πέραν των περιπτώσεων που ο νόμος ήδη προβλέπει και πάντα μόνο για γυναίκες.» Στο μέρος της υιοθεσίας κατά την ομλία του ο κ Φωτήλας είπε για τα παιδιά που υιοθετούνται στο εξωτερικό ότι «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Δεν μπορούμε αυτό να το εμποδίσουμε, να ταξιδεύουν δηλαδή σε άλλα κράτη για να αποκτήσουν ένα παιδί και βέβαια μετά να τους απαγορεύσουμε την είσοδό τους στην πατρίδα. Και έτσι έρχονται!!! Μόνο που μαζί τους φέρνουν ένα παιδί. Ε αυτό το παιδί είναι που μας ενδιαφέρει να προστατεύσουμε.»

 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=ZTfPMmaiCG4&t=276s&ab_channel=JasonFotilas