ΦΤΕΡΗ ΑΙΓΙΟΥ: 40χρονος καλλιεργούσε 450 δενδρύλλια κάνναβης

Ταυτοποιήθηκε ο καλλιεργητής μεγάλης οργανωμένης φυτείας κάνναβης, που είχε εντοπιστεί το προηγούμενο μήνα, στη Κάτω Πτέρη Αιγιαλείας

Πρόκειται για 41χρονο αλλοδαπό ο οποίος καλλιεργούσε σε δασική τοποθεσία, κάτω από φυσική κάλυψη, 450 δενδρύλλια κάνναβης 

Ταυτοποιήθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών, του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, του καλλιεργητή οργανωμένης φυτείας κάνναβης, που είχε εντοπιστεί τον προηγούμενο μήνα, στην Κάτω Πτέρη Αιγιαλείας.

Πρόκειται για 41χρονο αλλοδαπό άνδρα, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, είχε εντοπιστεί σε χαράδρα, σε δασική περιοχή, κοντά στις πηγές του ποταμού Κερυνίτη, μέσα σε πυκνή βλάστηση, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Η φυτεία αποτελούνταν από πέντε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στους οποίους ο 41χρονος καλλιεργούσε, τετρακόσια πενήντα συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και το ύψος τους κυμαινόταν από ενάμισι έως δυόμισι μέτρα περίπου.

Ο δράστης για το πότισμα των φυτών, είχε αναπτύξει εύκαμπτους πλαστικούς σωλήνες, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, τους οποίους είχε συνδέσει σε αρδευτική κοινοτική δεξαμενή, ενώ τους είχε σκεπάσει με χώμα, για να μην είναι ορατοί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.