Φθάνουν τα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα

Με τα πρώτα ειδοποιητήρια-προστίμων να έχουν φθάσει στους αποδέκτες-ανασφάλιστους έγινε η πρεμιέρα εφαρμογής του νόμου που περίμενε η αγορά.

Κατά πληροφορίες του insurance-eea απομένει να ξεκινήσουν οι πληρωμές καθώς και η ασφάλιση όλων αυτών των περιπτώσεων.

Έγινε πραγματικότητα με τις αναμενόμενες συνέπειες πανικού στους ανασφάλιστους πολίτες η εκκίνηση των διασταυρώσεων για να πιαστούν τα οχήματα που ήταν εκτός νόμου και παράβλεπαν για διάφορους κατά περίπτωση λόγους  την ασφάλισή τους. Τα πρώτα ειδοποιητήρια έφθασαν και φυσικά ήταν μεγάλη η έκπληξη όσων δεν είχαν μεριμνήσει πιστεύοντας ότι και αυτή τη φορά ο νόμος δε θα εφαρμοστεί.

Όπως είχε προαναγγείλει το insurance-eea στις 6 Ιουνίου έγινε ο έλεγχος. Όσοι εκείνη την ημέρα ήταν ανασφάλιστοι θα πρέπει να περιμένουν την ειδοποίησή τους.

Βεβαίως ενδέχεται το νέο σύστημα να έχει και λάθη τα οποία βέβαια αποδεικνύονται με την επίδειξη του ασφαλιστηρίου, ή τη συνεργασία του πελάτη με τον ασφαλιστή του. Την ίδια ώρα αναζητούνται ασφαλιστικές στέγες στην αγορά όπως είναι αναμενόμενο με πρωταγωνιστή της επιλογής την τιμή του ασφαλίστρου.

Στην αποδοχή τέτοιων περιπτώσεων -ανασφάλιστων- έχουν ενταχθεί και μεγάλες εταιρείες επιδιώκοντας να πάρουν το μερίδιο αγοράς. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που επιχειρούν με εξευτελιστικές παροχές να αμαυρώσουν αυτή την τόσο μεγάλη προσπάθεια της αγοράς και της πολιτείας να θέσουν τέλος στους ανασφάλιστους.

insurance-eea.gr