Υλοποίηση Εργαστηρίου Προσκόπων με θέμα μαγειρική ζαχαροπλαστική

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Προσκοπικό Εργαστηρίο με Θέμα ”Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική στην Προσκοπική Ζωή” την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στο πολιτιστικό κέντρο ”Αλέκος Μέγαρης”. Έφηβοι και συνοδοί από το Αργοστόλι, το Ληξούρι, την Πάτρα και το Αίγιο έγιναν μια παρέα και ξεκίνησε η διαδικασία όπως προβλεπόταν.

Αρχικά οι έφηβοι ενημερώθηκαν για τις διατροφικές ανάγκες του σώματος στην συγκεκριμένη ηλικία και παράλληλα κατά τη διάρκεια των προσκοπικών δραστηριοτήτων, από την Διατροφολόγο  κ. Ράπτη Ιωάννα, η οποία έλυσε όλες τους τις απορίες. Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε η κ. Παναγιώτα Νικολοπούλου η οποία έδειξε διάφορα σκεύη και συσκευές που χρησιμοποιούνται στην προσκοπική ζωή. Έπειτα έγινε παρουσίαση με εναλλακτικές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με σκοπό να ξεφύγουν τα παιδιά από τα έτοιμα σκευάσματα πχ κρουασάν κλπ. και να μάθουν να φτιάχνουν χειροποίητες σπιτικές συνταγές.

Μετά το πέρας του θεωρητικού μέρους οι έφηβοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και παρασκεύασαν συνταγές που τους προτάθηκαν για τις εκδρομές τους και όχι μόνο, κάτω από την καθοδήγηση του Ζαχαροπλάστη κ. Τσιμουράκη Χρήστου αλλά και των Μαγείρων Βασίλειου Γρηγόρη και Δουφεξή Σωτήρη. Στην εκδήλωση παρερεύθηκε και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Μαρία Τσουκαλά η οποία μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό τόνισε την καλή συνεργασία που έχει ο δήμος με τους Προσκόπους της πόλης του Αιγίου σε όλα τα επίπεδα.

Αποχωρώντας από την πόλη του Αιγίου οι Πρόσκοποι των άλλων περιοχών, έδωσαν ραντεβού για την επόμενη Προσκοπική Δράση των Ανιχνευτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς με Προσκόπους από όλη την Ελλάδα.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της δράσης μας, οι οποίοι σύνεβαλλαν στην επιτυχία της, ο καθένας με τον τρόπο του.

Συγκεκριμένα Ποτοποιία Κρίνος- Ι. Κ. Αναστασόπουλος & Υιός Ο.Ε, Αρτοποιείο Τηλιγάδης Αρίστος, Ελαιουργείο Μιχαλακόπουλος Παναγιώτης, ”Πυροσβεστήρες” Φαφούτης Γεώργιος, Τυροκομικά Γεωργακόπουλος Παναγιώτης.

DSC_1044-2DSC_1124