Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου: “Τόλμη για μια Ελλάδα που πραγματικά αξίζει!”

  • ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ  ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ “ΚΑΝΑΠΕ”
  • ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Είµαστε ευλογηµένη χώρα! Αυτό δεν το αµφισβητεί κανείς. Όµως, το “αυτή είναι η Ελλάδα” όσον αφορά βασικούς πυλώνες προόδου και ανάπτυξης, ακούγεται τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς, έχει συνδυαστεί µε  την αναγκαστική αποδοχή κάποιων πραγµάτων, που θέλοντας και µη, έτσι λειτουργούν στη χώρα µας.

Γράφουν οι: Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου  – Από τη στήλη “Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ” (“TΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”)

Ωστόσο έχουµε ανάγκη να πιστέψουµε στις δυνατότητές µας και την αλλαγή της επόµενης µέρας, για να δηµιουργηθεί µια χώρα ευκαιριών που θα µετατραπεί ως παράδειγµα προς µίµηση. 

Πρέπει να έχουµε ως σηµαία τα θετικά παραδείγµατα. Δηµόσια σχολεία που προωθούν την αριστεία, επιχειρηµατίες που τολµούν και τα καταφέρνουν στην Ελλάδα, επιστήµονες που προχωρούν την έρευνά τους, γιατροί που φτάνουν στα όριά τους, εταιρείες που ξεχωρίζουν, δήµαρχοι που τολµούν. 

Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και κυρίως σκέψη. Μακριά από κάθε είδους “αρνητισµό”, “µην” και “δεν”, κυρίως από κάποιους που δεν δεν ρίσκαραν ποτέ τίποτα –εκτός από την κριτική– για να ισχυριστούν, ότι πίσω από αυτό που για εµάς είναι θετικό πρότυπο, κρύβεται κάποια σκοτεινή ιστορία. Η εσωστρεφής µιζέρια και το σύνδροµο της… “κατσίκας του γείτονα” παραµονεύουν πάντοτε! Τους παραδίνουµε σηµασία και συχνά παραδιδόµαστε σε αυτά τα σύνδροµα αµαχητί!

Υπάρχουν γύρω µας δεκάδες, εκατοντάδες παραδείγµατα που µας δείχνουν ότι µπορούµε να τα καταφέρουµε όταν θέλουµε. Ο ΄Ελληνας είναι δηµιουργικός, δουλευταράς και παίρνει ρίσκα. Θα συνεχίσουµε, λοιπόν, να προβάλλουµε µε πάθος και µε πείσµα θετικά πρότυπα. Ακόµη και εκείνα που προσπαθούν και αποτυγχάνουν, γιατί και κανείς δεν πετυχαίνει χωρίς να περάσει από κάποιες αποτυχίες. ΄Εχει σηµασία να πιστέψουµε –όσο γίνεται περισσότεροι– πως «αυτή µπορεί να είναι η Ελλάδα!» και να θάψουµε για τα καλά το «αυτή είναι η Ελλάδα» µαζί µε τους πολιτικούς και όσους άλλους το ευαγγελίζονται.