Τσελέντης: Εισαγγελέας στο δήμο Κω που έδωσε άδεια στο μπαρ

Να στείλουν “τους εισαγγελείς στους δήμους που έδωσαν την άδεια να λειτουργεί αυτό το μπαρ (σ.σ. στην Κω που κατέρρευσε με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων) και άλλα παρόμοια που υπάρχουν σε όλα τα νησιά και όχι στους σεισμολόγους”, ζήτησε μιλώντας στο Star ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, με αφορμή τον σεισμό 6,6 Ρίχτερ στην Κω.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρζης, μετά τον σεισμό στη Λέσβο, ειχε ζητήσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με αφορμή «τον πανικό και την αναστάτωση» που προκαλούν ορισμένοι σεισμολόγοι στους κατοίκους του νησιού.

Όπως είχε αναφέρει τότε ο κ. Σπίρτζης σε σχετική επιστολή του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, «άτομα επικαλούμενοι την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις [..] και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου».

 

aftodioikisi.gr