«Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” και ώρα 21:30 θα προβληθεί η ταινία «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

Ένας φτωχός και άστεγος εργάτης προσλαμβάνεται στο πλατό ταινίας με θέμα τις φρικαλεότητες του Χίτλερ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και του δίνεται ένας μικρός ρόλος αλλά και η ευκαιρία να σώσει τη γυναίκα που αγαπά. Όταν ο μικρός αυτός ρόλος γίνεται πρωταγωνιστικός, η πραγματικότητα της ταινίας μπερδεύεται με την αληθινή ζωή, οι ίδιοι οι σκηνοθέτες μετατρέπονται σε δυνάστες δικτατορικών καθεστώτων και η ζωή του εκτροχιάζεται.

Ανακυκλώνοντας ένα από τα πιο διάσημα αποφθέγματα του Μαρκ Τουέιν («Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, κάνει όμως ομοιοκαταληξίες») και παραπέμποντας σ’ ένα μάλλον άγνωστο ρητό της Χάνα Άρεντ («στις δικτατορίες όλα πάνε καλά ως τα 15 λεπτά πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση»), ένας από τους πιο πολυμήχανους δημιουργούς του ιρανικού κινηματογράφου παραδίδει ένα πολυεπίπεδο, αναστοχαστικό σχόλιο για τη δημιουργία μύθου ή ιστορίας, τα όρια της κυριότητας και της κυριαρχίας.

 

Παραγωγή: Ιράν, 2022

Σκηνοθεσία: Χουμάν Σεγιέντι

Σενάριο: Χουμάν Σεγιέντι, Αριάν Νταφτάρι, Αζάντ Ζαφαριάν

Πρωταγωνιστούν: Μόχσεν Ταναμπάντε, Μαχσά Χετζάζι, Νέντα Τζεμπραεϊλί, Ναβίντ Νοσράτι

Διάρκεια: 117 λεπτά

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OEnncOREGFQ

 

Ώρα προβολής: 21.30 – Είσοδος για τα μέλη Δωρεάν

Τιμή εισιτηρίου για τα μη μέλη: 5 €

Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/cinegio