Το gadget της Samsung που φορτίζει και… αποστειρώνει τις συσκευές

Την ώρα που όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό, ξέρουμε πως το κινητό μας είναι ένα από τα πλέον βρόμικα αντικείμενα του κόσμου μας.

Και πολλοί το καθαρίζουν πια καθημερινά, περνώντας το ακόμα και με αντισηπτικά μαντιλάκια.

Σε αυτό φαίνεται να απαντά η Samsung με μια λύση 2-σε-1, ένα gadget δηλαδή που φορτίζει το κινητό, αποστειρώνοντάς το ταυτοχρόνως με υπεριώδη ακτινοβολία.

Και όπως μας λέει, το υπεριώδες φως μπορεί να «σκοτώσει το 99% των βακτηρίων μέσα σε 10 λεπτά».

ITFIT UV Sterilizer το λέει και είναι ένα απλό λευκό κουτί, αρκετά ευρύχωρο ώστε να χωρά ακόμα και το Galaxy S20 Ultra. Δεν προορίζεται ωστόσο μόνο για τα smartphones ή τα άλλα προϊόντα της εταιρίας.

Ό,τι συσκευή χωρά εκεί μέσα, μπορεί άνετα να αποστειρωθεί με ασφάλεια. Απλώς κάποιες δεν θα φορτιστούν ασύρματα. Τοποθετείς το αντικείμενο τεχνολογίας μέσω στο κουτί, το συνδέεις στη θύρα USB-C και πατάς το κουμπάκι. Ακόμα και απλά αντικείμενα μπορείς όμως να βάλεις, όπως τα γυαλιά, το πορτοφόλι κ.λπ.

Η Samsung δεν λέει ότι ο αποστειρωτής της σκοτώνει τον SARS-CoV-2, εργαστηριακά δεδομένα μας έχουν πει ωστόσο πως οι λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας σκοτώνουν τους κορονοϊούς σε ποσοστό 99,9%.

Το ITFIT UV Sterilizer πωλείται για την ώρα μόνο στην Ταϊλάνδη (έναντι 45 ευρώ) και δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

newsbeast.gr