Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου στην Αρχαία Ελίκη

Οι μαθητές της τρίτης, τετάρτης και πέμπτης τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, με τη συνοδεία των Εκπαιδευτικών: Γραμμενίδη Δημήτριο, Ριζομυλιώτη Γεωργία, Πανούτσου Ευαγγελία, Μάντζιου Θεοδώρα, Καραγγελή Δήμητρα-Λαμπρινή, Δημητρίου Μιχάλη και Κοκοτή Αδαμαντία, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα, 14-10-2019 τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελίκης και τον χώρο συντήρησης των ευρημάτων στην Ελίκη.

Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή, την οργάνωση και την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε. Σημαντική ήταν και η δωρεά βιβλίων της κυρίας Nτόρας Κατσωνοπούλου με θέμα την Αρχαία Ελίκη, για τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου. Η επίσκεψη αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου ευχαριστεί θερμά την Εταιρεία Φίλων της Αρχαίας Ελίκης και ιδιαίτερα:

  • Τη Δρ. Κατσωνοπούλου Ντόρα, Πρόεδρο της ΕΦΑΕΛ και Διευθύντρια του Ερευνητικού Προγράμματος. Αποτέλεσε μεγάλη τιμή για το Σχολείο η παρουσία της.
  • Τον κύριο Κλάγκο Κωνσταντίνο, Αντιπρόεδρο της ΕΦΑΕΛ.
  • Την κυρία Καρβέλα Μαρία, Γενική Γραμματέα της ΕΦΑΕΛ και Πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.
  • Τον κύριο Κιούση Κωνσταντίνο, συντηρητή του Ερευνητικού Προγράμματος της Αρχαίας Ελίκης.
  • Τον κύριο Ελευθεριώτη Δημήτρη, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης καθώς και τον σχολικό τροχονόμο του σχολείου της Ελίκης, κύριο Ανδριόπουλο Ιωάννη, για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τη διέλευση των μαθητών από την παλιά Εθνική Οδό.