Το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου

Το παρακάτω ψήφισμα εκδόθηκε ύστερα από τη συνέλευση που πραγματοποίησαν μέλη του Αγροτικού Συλλόγου ¨Μπακόπουλος – Ντρίνιας¨ την Τρίτη 22 Μαρτίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου και αναφέρει:

-“Εμείς που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα απαιτούμε :

  • να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες από επιδοτήσεις/ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουμε τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.
  • Να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις/ ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και
  • να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη».
  • Να υπάρχει ανοιχτό το σύστημα ΟΣΔΕ όλο το χρόνο ώστε να μπορούν οι παραγωγοί Λαϊκών αγορών να δηλώνουν τα προϊόντα και τα αγροτεμάχια τους όλο το χρόνο.

Το παρόν ψήφισμα εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ, την Επιτροπή Αγώνα του Παναιγιάλειου Αγροτικού Μπλόκου, το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας και το ΔΣ του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Παραγωγών.

Να επιδοθεί με κινητοποίηση και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Πάτρα την Τετάρτη 23 Μάρτη 2016 στις 10:30 το πρωί”.