Το τσάι βοηθάει το πνεύμα σας

Tο τσάι με βότανα, όπως είναι γνωστό, είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό. Μάλιστα αν δεν πίνετε πολύ συχνά νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας το τσάι και κυρίως το ζεστό αποτελεί μια πολύ καλή λύση.Το τσάι βοηθάει και το πνεύμα σας;

 

Με την κατανάλωση του σημαντικού αυτού ροφήματος αποβάλλουμε τις τοξίνες και παράλληλα απολαμβάνουμε πολλές φυσικές γεύσεις. Υπάρχουν μερικά αφεψήματα τα οποία είναι καλύτερα και πιο γευστικά από άλλα αρκεί να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Επιπλέον το τσάι είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο του καφέ έτσι όσοι είστε φανατικοί του καφέ θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε τον απογευματινό καφέ μ’ ένα τσάι το οποίο σίγουρα θα σας χαλαρώσει πολύ περισσότερο.

Μερικοί τύποι τσαγιού που είναι  γευστικοί και ωφέλιμοι είναι οι εξής:

1) Τσάι από τσουκνίδα… Οι ιδιότητες της τσουκνίδας είναι πολλές και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται τα αποξηραμένα φύλλα της για την παρασκευή του αφεψήματος. Σημειώνεται ότι αν αποξηραθεί η τσουκνίδα μπορεί κάποιος και να την αγγίξει άφοβα και να την πιει. Όσο για τα συν του βοτάνου; Πάρα πολλά αφού η τσουκνίδα συμβάλλει στη θεραπεία της αναιμίας , της αρθρίτιδας , της υψηλής αρτηριακής πίεσης , τους ρευματισμούς , αλλά αποτελεί καλό σύμμαχο των νεφρών και της ουροδόχου κύστης .
2) Το τσάι με βότανα χαμομηλιού είναι από τα πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Είναι γνωστό ότι είναι πολύ καταπραϋντικό για το στομάχι , και ανακουφίζει τη δυσπεψία και το φούσκωμα. Το τσάι αυτό θα ηρεμήσει το μυαλό σας και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε με ένα πιο φυσικό τρόπο . Ωστόσο , μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο χαμομήλι , και θα πρέπει , φυσικά, να αποφευχθεί το πόσιμο. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου δοκιμάστε να πιείτε ένα φλυτζάνι τσάι πριν τον ύπνο.
3) Είναι πολύ δύσκολο αν βρεις κάποιο που να μη του αρέσει το τσάι μέντας. Η μέντα είναι ένα μυρωδάτο βότανο που βοηθά την πέψη και βοηθάει σε πολλά πεπτικά προβλήματα. Η μέντα δίνεται επίσης σε άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ενώ καταπραΰνει και τον έρπητα.
4) Το τσάι με τζίντζερ δεν είναι μόνο υπέροχο στην γεύση αλλά και πολύ τονωτικό. Όταν πίνετε τσάι με τζίντζερ , τονώνεται και καταπραΰνεται ταυτόχρονα το πεπτικό σας σύστημα. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν ναυτία συχνά πρέπει να πίνουν τσάι τζίντζερ . Επίσης το αφέψημα αυτό έχει πολλές αντι – φλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ είναι πολύ χρήσιμο σε ανθρώπους με αρθριτικά.
5) Το τσάι με λεβάντα χρησιμοποιείται συχνά ως ένα αρωματικό βότανο , αλλά έχει και πολλές θεραπευτικές χρήσεις που έχουν εκτιμηθεί για αιώνες . Αυτό το τσάι από το υπέροχα αρωματικό βότανο είναι χαλαρωτικό και προκαλεί ύπνο. Επίσης , αν αισθάνεστε κατάθλιψη , ένα φλιτζάνι του τσαγιού λεβάντα μπορεί να βοηθήσει το πνεύμα σας ενώ αντιμετωπίζει με επιτυχία τα προβλήματα στο στομάχι , του βήχα, της βρογχίτιδας και του άσθματος.