Το Τουριστικό Περίπτερο Αιγίου έδωσε ζωή στην παραλία

Εδώ και έναν αιώνα περίπου αποτελούν «σήµα κατατεθέν» της πόλης του Αιγίου. Οι 12 βρύσες στην παραλία και το Τουριστικό Περίπτερο µετρούν µεγάλες δόξες και παρά την εγκατάλειψη που γνώρισαν τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα οµορφότερα σημεία της περιοχής µας.

Ευτυχώς, πριν λίγες µέρες, το Τουριστικό Περίπτερο ανακαινίστηκε υπό νέα ∆ιεύθυνση (Φράγκος – Τσαχρίδου) και µόνο καλές κριτικές έχει αποσπάσει.  Τα δύο νέα παιδιά µε γούστο και µεράκι έδωσαν µια όµορφη νότα στο Τουριστικό Περίπτερο ενώ φώτισαν και καθάρισαν τις 12 βρύσες που παρέµεναν στείρες και βρώµικες.

Σε αυτή την πρωτοβουλία σηµαντικό ρόλο έπαιξε και το Λιµενικό Ταµείο που βοήθησε από την πλευρά του, ενώ πλέον οι 12 βρύσες και ο πλάτανος του Παυσανία αποτελούν ένα κόσµηµα για το Αίγιο και συµπεριλαµβάνονται στον επίσηµο κατάλογο των «∆ιατηρητέων Μνηµείων της Φύσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε το Τουριστικό Περίπτερο, η παραλιακή ζώνη στις “Δώδεκα βρύσες” και στο… διαλυμένο οδόστρωμα της παραλίας προς το Φάρο, πήρε ζωή αφού κάθε βράδυ κατακλύζεται από νέους και νέες  που περνούν ξέγνοιαστα και ανέμελα ευχάριστες ώρες δίπλα στη θάλασσα.

Βέβαια και όλη η παραλιακή ζώνη έχει αποκτήσει ζωντάνια, αφού οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί προσπαθούν να την κρατούν ζωντανή και επιδεικνύουν αμέριστο ενδιαφέρον για την αναβάθμισή της.