Το Σαββατοκύριακο το 1ο Συνέδριο Νεολαίας της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο Αίγιο – Συνάντηση Μητροπολίτη και Δημάρχου

Συνάντηση εργασίας, ενόψει του 1ου Συνεδρίου Νεολαίας με θέμα «Οι Νέοι και οι Προοπτικές τους στον Σύγχρονο Κόσμο» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου στο Αίγιο, είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο Αιγιαλείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στη διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για την άψογη συνεννόηση, που πάντοτε αποδίδει καρπούς σε ανάλογες εκδηλώσεις.  Με τη σειρά του ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι η καλή συνεργασία βασίζεται στη σπουδαία αλληλοκατανόηση μεταξύ Ιεράς Μητρόπολης και Δήμου και τόσο το εν λόγω συνέδριο, όσο και άλλες διοργανώσεις, μπορούν να προχωρήσουν με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα πεδία.

Το πρόγραμμα του 1ου Συνεδρίου Νεολαίας έχει ως εξής:

Σάββατο 14/1/2023, ώρα 09.00-14.00, Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» – ΣΥΝΕΔΡΙΟ (ομιλίες, συζήτηση)

Εισηγητές :

 1. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, με θέμα: «Από την θρησκεία στην πίστη. Από την τρομοκρατία του θείου στην αγάπη του Θεού. Μία προσωπική πορεία προς την αλήθεια».
 2. Πανοσιολογιώτατος Aρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος, με θέμα: «Εκκλησία και Νέοι: Κάπου θα συναντηθούμε».
 3. Πανοσιολογιώτατος Aρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Το άθλημα της σχέσης».
 4. Ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Πιτσινέλης, Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, με θέμα: «Ορθόδοξες διαχρονικές απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς των νέων μέσα από τον Ακάθιστο Ύμνο».
 5. Καθηγητής κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, Εκπαιδευτικός, Διευθυντής 2ου Λυκείου Αιγίου, με θέμα: «Στο κατώφλι μιας κοινωνίας που δεν κοινωνεί».
 6. Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαχαράκη, Εκπαιδευτικός, με θέμα: «Νέοι και Εθελοντισμός».

 

Σάββατο 14/1/2023, ώρα 18.30-20.30, Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: «ΝΟΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»

Θα λάβουν μέρος:

 1. Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Κοσμάς ο Μελωδός», υπό τον χοράρχη κ. Βασίλειο Μπίκο.
 2. Η Χορωδία Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου», υπό τον χοράρχη κ. Βασίλειο Μπίκο.
 3. Η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη», υπό τον μαέστρο κ. Αντώνιο Χαραλαμπόπουλο.
 4. Η Χορωδία Αιγίου 1933, υπό τον μαέστρο κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο.
 5. Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου.

 

Κυριακή 15/1/2023, ώρα 07.00-10.00, Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου – ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.