Το πρώτο κονδύλι 2 εκατ. ευρώ από σήμερα στους δικαιούχους

«Ζεστό» χρήματα για 250 σεισμόπληκτους

Βαθιά ανάσα της τάξεως των 2 εκατ. εκατ. ευρώ θα λάβουν από την Παρασκευή  οι σεισμόπληκτοι του 2008 της Αχαϊας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ. Θανάσης Νταβλούρος, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκα τα πρώτο κονδύλι των  2 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα ταμεία της αρμόδια διεύθυνσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης .

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σειμοπλήκτων  θα «πληρώνει» τους δικαιούχους που έχουν ολοκληρωμένους και υπογεγραμμένους τους σχετικούς φακέλους.

Η εν λόγω εκταμίευση αφορά και κατευθύνεται σε πληγέντες, μηχανικούς, εργολάβους και όλους όσοι ενεπλάκησαν στις εργασίες αποκατάστασης των πληγέντων κτιρίων από το σεισμό του 2008.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργο Διδασκάλου, το συγκεκριμένο (πρώτο) κονδύλι θα καταβληθεί σε 250, περίπου, δικαιούχους,

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική δήλωση του κ. Νταβλούρου, μέχρι τις γιορτές θα έχει καταβληθεί το συνολικό ποσόν των 8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην Αχαϊα, ενώ υπάρχει η διαβεβαίωση ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας θα εργαστούν και υπερωριακά προκειμένου να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Παράλληλα σημειώνει ότι δόθηκε επίπονος και σκληρός αγώνας για την εξασφάλιση της πίστωσης σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η εκταμίευση του κονδυλίου θα αποτελέσει μία σημαντική ανάσα.