Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου «28η Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα, με την πραγματοποίηση στην πόλη του Αιγίου των κατωτέρω εορταστικών εκδηλώσεων:

ΤΡΙΤΗ 26 Οκτωβρίου 2021:
Γενικός σημαιοστολισμός (σπιτιών, καταστημάτων, όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, καθώς και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι) από την 08:00΄ π.μ. μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021. Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 Οκτωβρίου 2021:
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.τ.λ. με φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων, των Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, καθώς και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών.
ΩΡΑ 12:00΄ μ.μ.: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς (α-ντιπροσωπείες μίας διμοιρίας με σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Εκπαιδευτικούς και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Αιγίου υπό τη διεύθυνση της κας Μαρίας Σταυράκη, Καθηγήτριας Μουσικής θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. Κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και τήρηση ενός λεπτού σιγή. Τελετάρχες ορίζονται: Ο κ. Γεώργιος Ασημάκος, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και η κα Βασιλική Οπλατζάκη, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου ΓΕΛ Αιγίου.

ΠΕΜΠΤΗ 28 Οκτωβρίου 2021:
ΩΡΑ 06:20΄π.μ.: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου.
ΩΡΑ 08:00΄ π.μ.: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια).
ΩΡΑ 10:10΄π.μ.: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών.
ΩΡΑ 10:30΄ π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Ευανθία Μέγαρη, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής.

ΩΡΑ 12:00΄ μ.μ.: ΠΑΡΕΛΑΣΗ. Εκκίνηση των τμημάτων που παρελαύνουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στον χώρο δίπλα από αυτούς.

Τον γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας κα Μαρία Γιδά.

Τελετάρχες ορίζονται οι δημοτικοί υπάλληλοι κ.κ. Αγλαΐα Σαλαμούρα, Χρήστος Τρίψας και Αριστομένης Σταματόπουλος.

Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Δημαρχείο και στο τηλέφωνο: 2691061063 (εσωτ.5), μέχρι 26.10.2021 και ώρα 13:00΄.