Το Νοσοκομείο Αιγίου διακόπτει τις εφημερίες της Χειρουργικής για Ιούλιο και Αύγουστο

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: “Φοβάμαι ότι είναι η αρχή για άλλες κλινικές”

panagopoulos4Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας ο δημοτικός σύμβουλος κ. ∆ηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ενημέρωσε το σώµα ότι διακόπτονται οι εφηµερίες της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκοµείου Αιγίου για τους µήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος σχετικά με το θέμα ανέφερε:

–  «Φοβάµαι ότι είναι η αρχή και για άλλες κλινικές. Υπάρχουν πολλά κενά στο προσωπικό και έλλειψη χρηµατοδότησης», ενώ δεσμεύτηκε ότι θα έχει επαφές για το συγκεκριµένο θέµα άµεσα.

Το Νοσηλευτικό Ίδρυµα που εξυπηρετεί δύο εκτεταµένες γεωγραφικά περιοχές, τις επαρχίες Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, βρίσκεται λειτουργικά σε αλγεινή κατάσταση και πρέπει να βγει από τον ασφυκτικό κλοιό της έλλειψης κονδυλίων, των µεγάλων κενών σε προσωπικό και από την συνεχιζόµενη διοικητική ανυπαρξία!

Το Νοσοκοµείο Ανατολικής  Αιγιάλειας βρίσκεται σε δύσκολη φάση απαξίωσης αφού αρκετές βασικές Κλινικές δεν λειτουργούν. Αλλά και κλινικές, όπως η Παθολογική και η Χειρουργική υπολειτουργούν, παρόλες τις συγκινητικές και αξιέπαινες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Επίσης σύμφωνα με καταγγελία εξωτερικού γιατρού και δύο ασθενών που χρειάστηκαν χθες να κάνουν ακτινογραφία Θώρακος δεν λειτουργούσε ούτε το Ακτινολογικό.

∆εν µιλάµε µόνο για τον ανεπαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισµό, ούτε για τις υποδοµές και για τις πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού σε εργαστήρια, αλλά και για τα «επικίνδυνα» κενά σε όλες τις ειδικότητες!

Ο “ΤΥΠΟΣ της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” ασχολήθηκε στο φύλλο της Πέμπτης 2 Ιουλίου 2015 εκτενώς με το θέμα σε πρωτοσέλιδο!