Το Κέντρο Πρόληψης “Καλλίπολις” συνεχίζει τις συναντήσεις σε Αίγιο και Πάτρα

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή συνεχίζονται οι ομαδικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Αχαΐας, Καλλίπολις.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, που πραγματοποιήθηκαν κατά τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο του 2015, σε νηπιαγωγούς και δασκάλους στην Πάτρα και το Αίγιο και μετά το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για συνέχεια της συνεργασίας, έχουν σχηματιστεί και λειτουργούν δύο ομάδες εκπαιδευτικών.

Σκοπός της λειτουργίας των ομάδων είναι η υποστήριξη και η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στο ρόλο τους καθώς και η εκπαίδευσή τους σε μεθόδους και τεχνικές για την ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών τους. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες να εκπαιδευτούν στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας.

Οι συναντήσεις των ομάδων πραγματοποιούνται κάθε μήνα και συντονίζονται από επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, Καλλίπολις.

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Καλλίπολις, ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. της κίνησης «Πρόταση» καθώς και το Δήμο Αιγιαλείας για την παραχώρηση των αιθουσών, στις οποίες πραγματοποιούνται οι συναντήσεις των ομάδων.