Το Γυμνάσιο Αιγείρας ευχαριστεί όσους βοήθησαν για την εκδήλωση “Υιοθεσία” του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας

Η 18η Απριλίου έχει ορισθεί ως «Διεθνής Ημέρα Μνημείων». Το Γυμνάσιο Αιγείρας και ειδικότερα η Γ΄ τάξη στα πλαίσια δύο πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούνται από την 1η Δεκεμβρίου 2015 με τίτλους «Θεάματα –ακροάματα» και το «Αρχαίο Θέατρο της Αίγειρας», προσπάθησε να δώσει στην ημέρα αυτή την πρέπουσα σημασία, αλλά και στο Αρχαίο Θεάτρου που κοσμεί την περιοχή μας, την ιστορική του ανάδειξη και την πολιτιστική του αξία και προβολή. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης με τους υπεύθυνους προγραμμάτων κ. Αργυροπούλου Μαρία φιλόλογο και Διαμαντόπουλο Ανδρέα Δ/ντή του Γυμνασίου Αιγείρας, με τη βοήθεια της κ. Ζαφειροπούλου Νατάσας, καθηγήτριας Γαλλικών, προετοίμασαν τους προηγούμενους μήνες την «Υιοθεσία» του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, την υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Διάζωμα. Οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν ώστε να ξεναγήσουν τους συμμαθητές τους στο Αρχαίο Θέατρο.

Στο Β΄ μέρος –Δραματικοί Αγώνες οι παριστάμενοι επίσημοι αλλά και μαθητές τω σχολείων Γυμνασίου Αιγείρας, 2ου δημ. σχ. Ακράτας, Δημ. Σχ. Αιγείρας και Καλαμιά, 1ο Γυμνάσιο Παραλίας Πατρών, παρακολούθησαν Δρώμενα α) από τη Σοφοκλέους «Αντιγόνη» (Β΄ Λυκείου Αιγείρας), β) Ευριπίδη «Ελένη» (απόσπασμα από 1ο Γυμνάσιο Παραλίας Πατρών) και γ) Άγις ο Αιγειράτης «Τέχνασμα Σωτήριον» (πρωτότυπο έργο από την Γ΄ Γυμνασίου Αιγείρας).

Ήταν μια σπουδαία ημέρα για το σχολείο μας και την περιοχή, που μας γέμισε με ιδιάιτερη χαρά και ικανοποίηση, κυρίως γιατί τα παιδιά μας αποκόμισαν θετικά μηνύματα, υλοποιώντας τη δράση «Μαθητές ξεναγούν μαθητές», στοχεύοντας στη διασύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Αιγείρας, ο Διευθυντής Ανδρέας Διαμαντόπουλος και η φιλόλογος κα Αργυροπούλου Μαρία, που είχε την γενική επιμέλεια, καθώς και όλοι οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου Αιγείρας και της Β’ Λυκείου Αιγείρας με την καθηγήτριά τους κ. Ράλλη Αρχοντούλα, θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά την κα Ισμήνη Καβαλάρη, υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την κα Γεωργία Μανωλοπούλου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και εκπρόσωπο του Διαζώματος, για την πολύτιμη και εξαιρετική συνεργασία και στήριξη, στα πλαίσια της Υιοθεσίας του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας από το Γυμνάσιο Αιγείρας. Ευχαριστούμε τους Δ/ντές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των σχολείων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

Ευχαριστούμε τον Δ/ντή του Λυκείου Αιγείρας κ.Παναγιωτακόπουλο Ανδρέα για την πολύ καλή συνεργασία των σχολείων μας.

Ευχαριστούμε πολύ που ήταν μαζί μας και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση και τα θεατρικά δρώμενα :

  • την κα Αλεξοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πατρών,
  • τον κο Θανάση Παναγόπουλο, Δήμαρχο Αιγιάλειας
  • τον κο Φάνη Σταυρόπουλο, Αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας
  • την κα Βάσω Ψυχράμη, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δ. Αιγιάλειας
  • τον κο Βασίλη Χριστόπουλο, Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης.
  • τον κο Στράτο Βαρδάκη, πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αιγιάλειας.
  • Τον πρώην αντινομάρχη, Στάθη Σταθακόπουλο
  • τον κ.Κριτάκη Ηλία, πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αιγών
  • την κα Παναγιώτα Πετράκη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλοβωκάς
  • τον κ. Δημήτρη Περδίκη με τις εξαιρετικές φωτογραφίσεις του.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ τους γονείς των μαθητών που αγόγγυστα διευκόλυναν τις πρόβες μας και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση: Τον κ. Δημήτρη Χατζηπαυλή, που φιλοτέχνησε την κατσίκα, τη Φιλαρμονική Αιγείρας για το τύμπανο , τις κκ Σταυροπούλου και Ζηρογιάννη, που έραψαν τους χιτώνες για τα δρώμενα και την κ Αντα Σολδάτου για τη φωτογράφηση/ βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης και την προβολή των δράσεων στη σελίδα «Διεθνής Ημέρα Μνημείων 18/4/2016. Ανατολική Αιγιάλεια» στα κοινωνικά δίκτυα.

12998624_1597236157270746_7418403784217544410_n 12800322_1565892123738483_9156936606995240729_n