Τοποθέτηση Καλαμίδα στο δημοτικό συμβούλιο για την αποπεράτωση της πλατείας Αγίας Λαύρας

Μετά τη δημοσίευση της πρότασης των τεσσάρων (4) Ανεξαρτήτων Δημοτικών Συμβούλων, δεν δίστασαν αλλά και σε χρόνο μηδέν συγκεκριμένα ΜΜΕ και κύκλοι της δημοτικής αρχής να δημιουργήσουν το δίλημμα στην κοινή γνώμη αν κάποιοι θέλουν ή δεν θέλουν να ολοκληρωθεί το έργο της πλατείας Αγίας Λαύρας. Η απάντηση είναι σαφέστατη. Ναι όλοι θέλουν να γίνει το έργο, αποκλείοντας φυσικά αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται απρόσκοπτα ως εκφραστές της πατρότητας του συγκεκριμένου έργου.

Το ερώτημα και όχι το δίλημμα είναι, πως θα γίνει έτσι ώστε να διασφαλιστεί:

  1. Η Νομιμότητα σε πιθανές ενστάσεις κάποιων προς την απόφαση 457/22-12-22 της Οικονομικής Επιτροπής.

Ερώτημα

Γιατί ο Δήμαρχος δεν έφερε αυτήν την πράξη της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Απάντηση

Διότι μετέφραζε την απόφαση του Στε, όπως τον βόλευε. Όταν όμως αντίκρισε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που σεβόμενο την απόφαση του Στε, δηλ. να μεταφερθούν όλες οι σοβαρές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τότε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας ως θεματοφύλακας της έννομης τάξης και ηθικής αναγκάζεται να ζητήσει τη νομιμοποίηση της πράξης της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως αγαπητοί συνάδελφοι η πράξη της Οικονομικής Επιτροπής εξακολουθεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση της οποιασδήποτε κακόβουλης ένστασης. Δια τους λόγους αυτούς εμείς προτείνουμε η πράξη 457/22-12-22 της Οικονομικής Επιτροπής να έρθει προς επικύρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα του έργου.

  1. Διαφανείς Διαδικασίες. Προτείνουμε να ζητηθούν προσφορές από τον Δήμαρχο και από τις εταιρίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και που τώρα ο ίδιος στην φάση της διαπραγμάτευσης τις απέκλεισε, παίρνοντας προσφορές από τρεις νέες εταιρίες με ποσοστό έκπτωσης 7% μόνο. Τη στιγμή μάλιστα που εταιρία από τις τρεις προηγούμενες της περιοχής μας έδωσε έκπτωση για το έργο της Μητροπόλεως 30%. Σημειωτέο είναι πως η Περιφέρεια μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ επιδότησε τις πληθωριστικές ανατιμήσεις του έργου, γεγονός που δεν δικαιολογεί μια τόσο ασήμαντη έκπτωση του 7%. Θα πρόσθετα πως είναι μία σημαντική ευκαιρία στον Δήμαρχο, τώρα που ο νόμος δεν τον εγκλωβίζει χρονικά, να δείξει επιτέλους τις διαπραγματευτικές του ικανότητες αποκαθιστώντας τις σκιές που αφήνει η έκπτωση του 7%. Τέτοιες πρωτοβουλίες αγαπητοί συνάδερφοι δεν υποδηλώνουν μόνο τον σεβασμό προς τους Αιγιαλείς και το δημόσιο συμφέρον, αλλά αποκαλύπτουν και τον πραγματικό μας εαυτό.

Με την πρόταση μας δεν επιθυμούμε να δυσκολέψουμε το έργο του δήμου. Τουναντίον δίνουμε διεξοδικές λύσεις, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα στο έργο: Ανάπλαση της πλατείας με συναίνεση όπως προβλέπει η απλή αναλογική επί του πεδίου, υπηρετώντας απολύτα τόσο την εφαρμογή του Συντάγματος της χώρας μας, όσο και τις προσωπικές μας αρχές, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι.

«κ. Δήμαρχε όταν θέλεις να πας γρήγορα πηγαίνεις μόνος.  Όταν θέλεις να πας μακριά βρίσκεις παρέα».

 

 

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ