Τι πρέπει να αλλάξω στο μακιγιάζ το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και εσύ ανάμεσα σε άλλα αναρωτιέσαι ποια είναι τα λάθη εκείνα που μπορείς να κάνεις με το μακιγιάζ σου το καλοκαίρι. Παρακάτω θα μάθεις ποια λάθη μακιγιάζ καλό είναι να αποφύγεις για να είσαι πάντα λαμπερή και κούκλα.

Mαύρο μολύβι ματιών την ημέρα:

Ένας γενικός κανόνας δεν είναι άλλος από το ότι τα σκούρα χρώματα στα βλέφαρα έχουν την τάση να «σκοτεινιάζουν» το βλέμμα και γενικά το μαύρο σου άι-λάινερ ειδικά κάτω από τα μάτια κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι ότι καλύτερο αν θέλεις το βλέμμα σου να δείχνει φωτεινό και ζωηρό.

Αν δεν θέλεις να αποχωριστείς το άι-λάινερ σου τότε μπορείς άνετα να διαλέξεις ένα γαλάζιο ή μπλε άι-λάινερ και ειδικά το λευκό μολύβι ματιών μπορεί να κάνει το βλέμμα σου να δείχνει πιο φωτεινό.

 Μια παλέτα σκιών για τα μάτια σου μόνο:

 Σίγουρα θέλεις να δημιουργήσεις ένα διαφορετικό καλοκαιρινό μακιγιάζ όμως η λύση δεν είναι να διαλέξεις το μοβ, το γαλάζιο, το ροζ, το φούξια και το κίτρινο όλα μαζί.

Προσπάθησε να διαλέξεις το πολύ μέχρι 3 χρώματα τη φορά για τα βλέφαρα σου για το βραδινό σου μακιγιάζ ενώ για ένα πρωινό μακιγιάζ το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις μόνο μια απόχρωση σκιάς που είναι σχετικά διακριτική. Το ζητούμενο ειδικά με το καλοκαιρινό μακιγιάζ είναι ένα όσο γίνεται απαλό αλλά και καλοκαιρινό.

Η μπλε σκιά:

Το μπλε είναι ένα χρώμα που είναι ωραίο ειδικά για το καλοκαίρι αλλά δεν ταιριάζει σε όλες. Καλό είναι να είσαι προσεκτική σχετικά με το ποια απόχρωση του μπλε θα διαλέξεις. Μια πολύ σκούρα μπλε σκιά για τα μάτια δεν είναι ιδανική ειδικά για ένα πρωινό μακιγιάζ ενώ καλό είναι να μείνεις πιστή στις πιο safe επιλογές του γαλάζιου και του μπλε που είναι τα πιο σούπερ χρώματα για το καλοκαίρι και ταιριάζουν φυσικά στις περισσότερες.

Τιπ: τόλμησε φέτος το μπλε του βυθού που είναι ένα πολύ παιχνιδιάρικο και ζωηρό χρώμα που ταιριάζει στις περισσότερες κοκκινομάλλες, ξανθές ή καστανές!

 

Πολύ μπρόνζερ:

Το να απλώσεις πολύ μπρόνζερ είναι ένα ακόμη λάθος με το οποίο πολλές φλερτάρουν συχνά. Το βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως πρέπει να το απλώσεις στο μέτωπο, τα ζυγωματικά και τη μύτη δηλαδή τα σημεία που βλέπει ο ήλιος έτσι ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει πολύ φυσικό. Το να απλώσεις το μπρόνζερ σε όλο σου το πρόσωπο ή και τον λαιμό είναι υπερβολή και σίγουρα το αποτέλεσμα θα δείχνει κάπως περίεργο. Το θέμα εδώ είναι να αποκτήσεις ηλιοκαμένη όψη χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει υπερβολικό και… λάθος.

womenonly.gr