Τι έγινε βρε παιδιά;

Γκρίνια, γκρίνια …γκρίνια ! 

Και να πείς πώς είναι για τα σοβαρά; Μπάααα …η κόντρα για την κόντρα και ένα ανελέητο κυνήγι ψηφοθηρίας!

Πότε θα σοβαρευτούµε σ΄ αυτή τη πόλη δεν ξέρω ! Έχουµε αναγάγει σε µείζον θέµα την πεζοδρόµηση της Μητροπόλεως,  όταν άλλα θέµατα κάνουν τον πισινό µας να ΄χει πιάσει φωτιά !

Πείτε µου, ποια παράταξη δεν είχε αυτόν τον στόχο για το ιστορικό κέντρο της πόλης προεκλογικά; Όλοι µα όλοι µιλούσαν γι΄ αυτήν την περιβόητη πεζοδρόµηση και κοκορεύονταν! Τώρα ουδείς την επιθυµει πλην της παρούσας αρχής!

Να πάρουµε τα πράγµατα ένα -ένα… Ναι, σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες επιχειρήσεις που θα θιγούν… µα  αργότερα ίσως και να ωφεληθούν!  Γενικά σ΄ όλη την Ελλάδα µα και στο εξωτερικό όταν έχουν παρθεί παρόµοιες αποφάσεις αλλάζει η εµπορική όψη των δρόµων που πεζοδροµούνται! Η Μητροπόλεως τους καλοκαιρινούς µήνες όπως κι όλο το κέντρο της πόλης θυµίζει κρανίου τόπο. Γιατί να γίνεται αυτό; Σε καµιά πόλη αυτό δε συµβαίνει! Το κέντρο δέχεται κόσµο από το πρωί έως το βράδυ, σίγουρα όχι τόσο όσο τον χειµώνα, αλλά σίγουρα όχι αµελητέο! Οι χώροι εστίασης είναι οι πρώτοι που θα ωφεληθούν  και µετά σίγουρα  ένα µεγάλο κοµµάτι των πολιτών (οικογένειες µε µικρά παιδιά, έφηβοι και ηλικιωµένοι) οι οποίοι περπατώντας ελάχιστα µέτρα από το σπίτι τους θα µπορούν να διασκεδάζουν και να κάνουν τις αγορές τους πεζοί στο οµορφότερο σηµείο της πόλης µας! Επίσης ,επιτέλους, θα µπορούµε ν΄ απολαµβάνουµε τον καφέ µας ή το φαγητό µας δίχως τις εξατµίσεις των ανεγκέφαλων να κάνουν πάρτυ δίπλα µας  και να µη φοβόµαστε για την σωµατική ακεραιότητα των παιδιών µας  επειδή κάποια µηχανάκια κάνουν επίδειξη ή αγώνες  σε χώρο που προορίζεται για αναψυχή!

Κατ εµέ και σίγουρα δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα, ούτε υποστηρίζω κάποια παράταξη κοµµατική, απλά αγαπώ την πόλη µου, αυτή η απόφαση θα έπρεπε προ πολλού να έχει παρθεί κι εφαρµοστεί !

Βέβαια θα είχα δώσει προτεραιότητα  στην δηµιουργία ευπρεπούς και σύµφωνα µε τον νόµο καταφυγίου για την φύλαξη των αδέσποτων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στους δρόµους της πόλης και θέτουν τον εαυτό τους, αλλά και τους περιπατητές ή τους µοτοσυκλετιστές  σε κίνδυνο καθηµερινώς! 

Ξέρετε η Ευρώπη επιδοτεί την δηµιουργία τέτοιων χώρων οι οποίοι µπορούν να ΄ναι αξιοπρεπείς και διασφαλίζουν την υγεία και την σίτιση αυτών των ζώων ώσπου να βρούν κάποια οικογένεια να τα υιοθετήσει !

Αν  διεκδικούµε  την ποιότητα ζωής  σ΄ αυτήν τη πόλη τότε θα έπρεπε να πράττουµε µε γνώµονα την βελτίωση της καθηµερινότητας του κατοίκου της !

Να σεβόµαστε και να δηµιουργούµε χώρους για την ελεύθερη και δίχως προβλήµατα των ανθρώπων µε κινητικά προβλήµατα! Το ό,τι δεν τους βλέπουµε να κυκλοφορούν στην πόλη µας δεν σηµαίνει πως δεν υπάρχουν! Απλά η πόλη, τους έχει αποµονώσει στα σπίτια τους, διότι είναι αφιλόξενη γι αυτούς !

Να κάνουµε τον πολίτη να αισθάνεται ασφαλής κι όχι έρµαιο των επιτηδείων ! 

Ασφάλεια, τάξη και σεβασµό στον πολίτη… αυτό σηµαίνει Ποιότητα Ζωής ! 

Αυτό κάνει ζηλευτή µια πόλη  παγκοσµίως !

Μη γκρινιάζετε, δουλέψτε  !

Μια σταλιά πόλη έχουµε, πώς γίνεται πάντα, τα πάντα να ΄ναι ελλειπή  … Ελλειπής καθαριότητα, ελλειπής φύλαξη ,ελλειπής οργάνωση …

Αφήστε στην άκρη  την διαφωνία για την διαφωνία …δεν γίνετε όλοι να θέλετε το καλό αυτής της πόλης κι αυτή, µονίµως, να πηγαίνει κατά διαόλου !

Απλά µαθηµατικά… κάπου µπάζει το όλο θέµα !

Συνεργαστείτε για τα σηµαντικά και πάψτε να µοιάζετε µε κακές γειτόνισσες που αφήνουν τ΄ αυλάκι που περνά απ΄ τα σπίτια τους να πληµµυρίσει ρίχνοντας τις ευθύνες η µια στην άλλη !

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, Χρονογράφημα 13/5/2021